Sulatejuustolla on vahva vaikutus ruokaan sukupolvelta toiselle

Sulatejuustolla on vahva vaikutus ruokaan sukupolvelta toiselle

Päivitetty 11.5.2018

Koko kansalle tutulla Valio Koskenlaskija® sulatejuustolla on Suomessa pitkä historia. Koskenlaskijan valmistus aloitettiin nimittäin jo vuonna 1933. Monella löytyy Koskenlaskija® sulatejuustoon oma makumuisto ja hopeiseen folioon kääritty kermainen klassikko herättää tunteita.

Makua arjen luottoresepteihin

Valio Koskenlaskija® sulatejuusto tuo vahvaa juustoista makua arjen luottoresepteihin. Kokeile sulatejuustoa vaikka makaronilaatikossa, lasagnessasosekeitossa, kaalilaatikossa tai kiusauksissa. Koskenlaskija Ruoka sopii mainiosti vaikkapa texmex-hodareita, tulista spagettivuokaa, cheddar-juurisellerikeittoa tai rouheaa Koskenlaskija pizzaa maustamaan.

Uusi ilme ja rintamamiesten reseptejä

Tutun Valio Koskenlaskija® voimakas -sulatejuuston pakkaus saa uuden Tuntematon sotilas -aiheisen ilmeen rajoitetuksi ajaksi syyskuun 2017 alusta alkaen. Se on kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle ja Aku Louhimiehen ohjaamalle Tuntematon sotilas –elokuvalle. Valio on yksi elokuvan yhteistyökumppaneista.

Suomi 100 -juhlavuoden ja Aku louhimiehen Tuntematon sotilas –elokuvan hengessä Valion koekeittiö inspiroitui rintamamiesten resepteistä ja teki niistä uusia versioita tähän päivään. Resepteissä tärkeänä osana on Suomen suosituin sulatejuusto Valio Koskenlaskija®, joka oli jatkosodassa myös osa kaukopartiomiesten viiden päivän muona-annosta.  

Reseptit on koottu uuteen Korpikokkaajan keittokirjaan ja sieltä löytyy ohjeet muun muassa retkeilijän nuotiopotulle, kalastajan keitolle ja koskenlaskijan kahville. Sulatejuusto lisäksi resepteissä on hyödynnetty luonnosta löytyviä villiyrttejä, ja vihkosesta löytyy myös vinkkejä ruoanlaittoon nuotiolla. Reseptivihkot ovat jaossa K-ruokakaupoissa syksyllä ja ohjeet löytyvät myös osoitteesta valio.fi/koskenlaskija.