• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Koskenlaskija-uunikala

Koskenlaskija-uunikala tehdään pakastekalasta. Juustoista kastiketta on ihanan runsaasti.
Koskenlaskija-uunikala
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 119 kcal / 100 g

Ainekset

3-4 annosta

Kastike

    • 2rklvoita tai margariinia
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 1/2pkt(250 g)Valio Koskenlaskija-sulatejuustoa, perinteinen
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata kala pakkausohjeen mukaan ja valuta sulamisvesi pois. Kuutioi kala. Laita palat voideltuun uunivuokaan ja mausta.
  2. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon maito koko ajan sekoittaen. Kiehauta. Lisää kastikkeen joukkoon sulatejuusto pieninä nokareina ja sekoita tasaiseksi. Mausta ja kaada kastike kalapalojen päälle vuokaan.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 119 kcal500 kJ
  • Proteiinia11,3 g
  • Hiilihydraatteja4,21 g
  • Rasvaa6,25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille21