Lähiruoka – suomalaista elämää kauppasi hyllyllä

Lähiruoka – suomalaista elämää kauppasi hyllyllä

Ostatko usein lähiruokaa? Lähiruoka on maukas tapa tukea suomalaista elämää. Ei siis ihme, että paikalliset tuotteet ovat vieneet niin monen K-kauppiaan ja asiakkaan sydämen!

Paikallista elämää tukemassa

Suomalaisen ruoantuotannon ja lähiruoan puolesta puhuminen on meille K-ruokakaupoille ensiarvoisen tärkeää. K-kauppias tuntee paikalliset tuottajat sekä asiakkaidensa makutottumukset ja tuo lähiseudun parhaat tuotteet helposti saatavillesi. Tuottajille on kunnia-asia saada omat tuotteensa alueen kuluttajille mahdollisimman nopeasti sekä mahdollisimman tuoreina.

Valikoimistamme löydät runsaasti suomalaista ja paikallisten tuottajien kasvattamaa ruokaa. Myös monet Pirkka-tuotteet ovat lähiruokaa: niitä valmistetaan 180 yrityksessä eri puolilla Suomea.

Valitsemalla lähiruokaa K-kauppasi hyllyltä annat tukesi lähiseutusi elinvoimaisuudelle. Samalla teet hyvää ympäristölle. Päästöt vähenevät, kun lähiruokaa ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja. Tiedätkö hyvän paikallisen tuottajan tai tuotteen? Voit vaikuttaa kauppasi valikoimaan esittämällä tuotetoiveen henkilökunnalle.

Ostamalla Tuottajalle kiitos -tuotteita, maksamme lisätukea suomalaisille tuottajille.

Tuoreus ja laatu syinä ostaa paikallista

K-ryhmä selvitti alkukeväästä Suomalaisten ruokareviiri ja suhde ruokaan 2018 -tutkimuksella suomalaisten näkemyksiä paikallisista tuotteista. Tärkeimmät syyt suosia paikallisia tuotteita ovat niiden tuoreus ja laatu sekä lähialueen yrittäjien tukeminen.

Suurimmat esteet paikallisen tuotteen valitsemisessa ovat kallis hinta (48 %) ja se, että tuotteesta kaivattaisiin lisää tietoa (25 %). 23 prosenttia vastaajista oli myös sitä mieltä, että tuotteita on hankala löytää kaupasta.

Lähiruoka ei ole mikään ohimenevä trendi – se on meidän onneksemme tullut jäädäkseen!

Näin tunnistat paikalliset tuotteet

Paikallisten tuotteiden löytämisestä on tehty K-ruokakaupoissa helppoa: tunnistat lähiruoan hyllyjen välissä K-ruokakaupoissa alla olevista merkinnöistä. Vasemmalla K-Citymarketin, keskellä K-Supermarketin ja oikealla K-Marketin opaste paikallisten tuotteiden löytämiseen.

paikallista merkinnät

K-Supermarketit järjestävät eri puolella Suomea Paikallista sinulle -tapahtumia, joissa pääset kätevästi kauppareissun yhteydessä maistelemaan paikallisia tuotteita.