Lähiruoka – suomalaista elämää kauppasi hyllyllä

Lähiruoka – suomalaista elämää kauppasi hyllyllä

Ostatko usein lähiruokaa? Lähiruoka on maukas tapa tukea suomalaista elämää. Ei siis ihme, että paikalliset tuotteet ovat vieneet niin monen K-kauppiaan ja asiakkaan sydämen!

Paikallista elämää tukemassa

Suomalaisen ruoantuotannon ja lähiruoan puolesta puhuminen on K-ruokakaupoille ensiarvoisen tärkeää. K-kauppias tuntee paikalliset tuottajat sekä asiakkaidensa makutottumukset ja tuo lähiseudun parhaat tuotteet helposti saatavillesi. Tuottajille on kunnia-asia saada omat tuotteensa alueen kuluttajille mahdollisimman nopeasti sekä mahdollisimman tuoreina.

K-ruokakauppojen valikoimista löydät runsaasti suomalaista ja paikallisten tuottajien kasvattamaa ruokaa. Myös monet Pirkka-tuotteet ovat lähiruokaa: niitä valmistetaan 180 yrityksessä eri puolilla Suomea.

Valitsemalla lähiruokaa K-kauppasi hyllyltä annat tukesi lähiseutusi elinvoimaisuudelle. Samalla teet hyvää ympäristölle. Päästöt vähenevät, kun lähiruokaa ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja. Tiedätkö hyvän paikallisen tuottajan tai tuotteen? Voit vaikuttaa kauppasi valikoimaan esittämällä tuotetoiveen henkilökunnalle.

Tuoreus ja yrittäjien tukeminen syinä ostaa paikallista

K-ryhmä selvitti Suomalaisten ruokareviiri ja suhde ruokaan 2018 -tutkimuksella  suomalaisten näkemyksiä paikallisista tuotteista. Tärkeimmät syyt suosia paikallisia tuotteita ovat niiden tuoreus ja laatu sekä lähialueen yrittäjien tukeminen. Lähiruoka ei ole mikään ohimenevä trendi – se on meidän kaikkien onneksemme tullut jäädäkseen.