Suomalainen ruoka

Suomalainen ruoka

Päivitetty 23.8.2022

Suomalainen ruoka on suomalaisille tutkitusti merkityksellinen asia. Myös meille K-ryhmässä suomalainen ruoka on kunnia-asia ja tavoitteenamme on yhdessä koko ruokaketjun kanssa nostaa edelleen suomalaisen ruoan arvostusta.

Me K-ryhmässä tuemme suomalaista tuotantoa monin tavoin, sillä tiedostamme merkittävän roolimme suomalaisessa ruokaketjussa. Tämä näkyy muun muassa siinä, että suomalaisten tuotteiden osuus K-ryhmän valikoimissa on jo lähtökohtaisesti korkea, lähes 80 prosenttia.

Suomalaiseen ruokaan panostamisen ohella K-ruokakaupoissa on maan laajin paikallisten tuotteiden valikoima. K-ruokakaupat ovat pientuottajille merkittävä kauppakumppani, sillä paikalliset K-kauppiaat voivat ostaa tuotteita suoraan tuottajilta kauppansa valikoimaan.

Paikallisten ja suomalaisten tuotteiden tarjonnan lisääminen hyödyttää ja ilahduttaa niin asiakkaita, lähituottajia kuin kauppiaitakin. K-ryhmälle paikalliset tuotteet ovat tapa kantaa vastuuta elinkeinosta, työpaikoista ja kulttuurista. Suomalaisten tuotteiden vaikutus työllistämisessä on merkittävä, esimerkiksi Pirkka-tuotteita valmistaa 175 yritystä ympäri Suomea ja mukana on paljon suomalaisia pientuottajia. Suomalaista ruokaa saa myös kotiinkannettuna tai valmiiksi kerättynä kun ruoan verkkokauppa Suomessa on yleistynyt ainakin meillä K-Ryhmässä.

Tuemme ruoantuotantoa jokapäiväisen työmme lisäksi monin konkreettisin keinoin:

tuottajalle kiitos logo Suomalainen vahva maatalous on tärkeä asia ja uskomme, että huoli suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuudesta yhdistää meistä monia. Yhdessä voimme vaikuttaa siihen, ettei huoli jää puheen tasolle vaan konkretisoituu teoiksi. Lue lisää Tuottajalle kiitos -toimintamallistamme.

lahiruokatreffit logo Lähiruokatreffit ovat tuoneet yhteen jo satoja K-ruokakauppiaita ja lähituottajia. Näiden treffien avulla paikallisten tuotteiden tarjonta K-ruokakaupoissa paranee. Lue lisää Keskon verkkosivuilta

alibaba K-ryhmä on avannut useille suomalaisille elintarvikkeille tien Kiinan kasvaville markkinoille vuonna 2017 alkaneen Alibaba-yhteistyön kautta. Alibaba on maailman suurimman verkkokauppayhtiö.