Missä rouskuvat sipsit?
Julkaistu 11.9.2019Kurkkaa kartalta, miten sipsiä syödään ympäri Suomen.
Perunalastut ovat monen pienen ja suuremmankin herkkusuun suosikkeja. Mutta missä sipsejä rouskutetaan kaikkein eniten? Plussa-datan mukaan perunalastut maistuvat erityisesti länsirannikolla*. Satakunta, Pohjanmaa, Varsinais-Suomi ja Ahvenanmaa ovat perunalastumaakuntien huippua. Tiesitkö, että Ahvenanmaalla on valmistettu perunalastuja jo lähes 50 vuotta ja tuotantoon käytetään enemmän kuin maakunnan perunasadon edestä perunaa?
Vähiten sipsisuita asuu Plussa-datan mukaan vastakkaisessa ilmansuunnassa Itä-Suomessa, Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Pohjois-Savon alueella.
Sipsejä on helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Kokeile vaikkapa bataattisipsejä, juuressipsejä paahdetun valkosipulidipin kera tai rouskuvia lehtikaalisipsejä.