LehtikaalisipsitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lehtikaalisipsit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Lehtikaalisipsit ovat terveellisempi vaihtoehto perunalastuille. Sipsit maistuvat sellaisenaan naposteltavana tai lisäkkeenä pääruoalle.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 ps (200 g)
 
lehtikaalia
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 357 kJ / 324 kcal
Rasva
29,6 g
josta tyydyttynyttä
1,8 g
Hiilihydraatit
3,5 g
josta sokereita
3,2 g
Proteiini
5,4 g
Suola
1,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä puiseva varsiosa. Leikkaa lehdet suupaloiksi.
Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljy ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti kaikkialle. Ripottele pinnalle suola.
Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia. Varo polttamasta sipsejä. Voit käännellä sipsejä lastan avulla paistamisen aikana. Tarjoa sipsit hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Lehtikaali 200g ulkomainen
    Etuhinta 1,49/kpl
    7,45/kg
    norm. 1,89/kpl (9,45/kg)
  • Lehtikaali 150g luomu
    Hinta 1,95/kpl
    13,00/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (743 arviota)

  • Kokeilija
    1 vuosi sitten
    Paloi. Liikaa lämpöä.
  • Maa-mama
    1 vuosi sitten
    Minä tykkään käyttää näissä chili maustettua öljyä.
  • Piko
    1 vuosi sitten
    Parasta,lisäsin öljyyn sipulijauhetta,paprikaa, provinssin yrttisekoitusta,ripaus suolaa ja tuli hyviä
  • Vihreän ystävä
    1 vuosi sitten
    Tämä on erinomainen ohje. Olen tehnyt näitä lukuisia kertoja ja saanut Lehtikaalille uusia ystäviä. Laitan suolan sijaan Herbamarea ja öljynä käytän Neitsytoliiviöljyä.
  • tarhuri
    1 vuosi sitten
    Yllättävän hyviä. Kasvatettu siemenestä ja nyt kerätty satoa ja tehty ensimmäiset sipsit. Suosittelen lämpimästi
  • SusQ
    1 vuosi sitten
    Siskon luona näitä maistoin. Jäin välittömästi koukkuun 😅
  • Suklaahiiret
    2 vuotta sitten
    Hyvä ohje, tuli yllättävän hyviä ja rapeita! Kokeiltiin laittaa osaan tavallista suolaa ja osaan hienoa merisuolaa, jälkimmäinen oli koko perheen suosikkia, sitä ensi kerralla kaikkiin!
  • Leena
    4 vuotta sitten
    Aivan älyttömän hyviä! Jatkoon menee :)
  • Ebba
    4 vuotta sitten
    Nää on niin herkkua! Hyvä ja selkeä ohje :)
  • Surumielinen
    4 vuotta sitten
    Oli kyllä pahaa, ei kyllä jäänyt tähän talouteen jatkoon 😂 Ei ehkä olisi pitänyt rouskutella, kun alkoi nurmikon makuiseks muuttumaan. Hyvä, että jotkut tykkää 😊
  • Allu
    5 vuotta sitten
    Kovin suolaisia nämä sipsit, vaikka ohjeen mukaan suolan laitoinkin :/
  • Jonskj
    6 vuotta sitten
    Täytyy myöntää, että epäilin näiden olevan hyviä. Kuitenkin hyvät arvosanat saivat kokeilemaan. Nämä todella ovat ihan super hyviä ja koukkuun jäin!! Nam nam :P
  • Nam
    6 vuotta sitten
    On kyllä hyvää
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kokeiluun menee, voit valita öljyn oman maun mukaan.
  • Kokeiluun menee
    6 vuotta sitten
    Mikä öljy sopii parhaiten?
  • LiliHki
    7 vuotta sitten
    Moneen kertaan tehty... satsi menee saman tien.
  • Hanna
    7 vuotta sitten
    Hyvä vaihtoehto perunalastuille. Ripaus kanelia sopii lisäksi
  • Salla
    7 vuotta sitten
    Nam tosi hyviä
  • ihmettelee
    7 vuotta sitten
    Tässä ei ole ravintosisältö osuutta ollenkaan - se olisi hyvä lisätä!
  • Emilie
    8 vuotta sitten
    Lakto-ovo-vegataarinen? Kyllä nää on ihan vegaanisia! Ei kannata pitää uunissa liian kauan ettei mene ihan kuiviksi, jolloin tärkeät ravintoaineet säilyy paremmin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Emilie, kiitos huomiostasi, lehtikaalisipsit ovat tosiaan vegaanisia. Muokkaamme reseptiin oikean tiedon.
  • Katjuska
    8 vuotta sitten
    Oli hyvää, maistui nuorisollekkin!!
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Hei kökkö ja kiitos kysymyksestäsi! Resepti on testattu K-Koekeittiöllä, ja lehtikaalinpalasten kääntely leivinpaperin päällä onnistuu parhaiten puhtain käsin tai lastan avulla. Öljyn voi sekoittaa sipseihin myös kulhossa ja levittää sipsin tämän jälkeen pellille leivinpaperin päälle. Suosittelemme kokeilemaan reseptiä, toivottavasti pidät sipseistä!
  • kökkö
    8 vuotta sitten
    Kuinka onnistuu öljyisten lehtikaalien kääntely leivinpaperilla?
  • Mikrosipsit
    8 vuotta sitten
    Yksi lautasellinen vei omassa mikrossa noin 5 minuuttia (800W). On varmaan kiinni tuulettimesta (=kuivattaa nopeammin). Mut onnistuu mikrossa oikein hyvin. Nam!
  • Mariitta
    9 vuotta sitten
    Mikrossa saat vihreitä sipsejä, 20 sek kerrallaan muutaman kerran.
  • marie
    9 vuotta sitten
    Oon aina epäillyt tälläsiä terverllisiä herkkuja mutta näitä kun testasin niin paluuta perunalastuihin ei ole!!!! Lisäsin kuivattuja yrttejä sekaan myös mausteeksi! ;)
  • Koekeittiö
    9 vuotta sitten
    Lehtikaalisipsien väri muuttuu hieman rusehtavan vihreäksi, kun ne ovat tarpeeksi rapeita. Sipsit myös palavat helposti, joten kannattaa tarkkailla paistotulosta loppuvaiheessa.
  • Jossu
    9 vuotta sitten
    Pitäisikö sipsien olla vihreitä vai onnistuinkohan polttamaan ? Hyvin ruskea lopputulos... Maistuivat ainakin!