Lehtikaalisipsit
Lehtikaalisipsit ovat terveellisempi vaihtoehto perunalastuille. Sipsit maistuvat sellaisenaan naposteltavana tai lisäkkeenä pääruoalle.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1ps(200 g)lehtikaalia
- 2rklöljyä
- 1/4tlsuolaa
Valmistus
alle 30 min- Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä puiseva varsiosa. Leikkaa lehdet suupaloiksi.
- Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljy ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti kaikkialle. Ripottele pinnalle suola.
- Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Varo polttamasta sipsejä. Voit käännellä sipsejä lastan avulla paistamisen aikana. Tarjoa sipsit hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Aivan älyttömän hyviä! Jatkoon menee :)
Nää on niin herkkua! Hyvä ja selkeä ohje :)
Oli kyllä pahaa, ei kyllä jäänyt tähän talouteen jatkoon 😂 Ei ehkä olisi pitänyt rouskutella, kun alkoi nurmikon makuiseks muuttumaan. Hyvä, että jotkut tykkää 😊
Kovin suolaisia nämä sipsit, vaikka ohjeen mukaan suolan laitoinkin :/
Täytyy myöntää, että epäilin näiden olevan hyviä. Kuitenkin hyvät arvosanat saivat kokeilemaan. Nämä todella ovat ihan super hyviä ja koukkuun jäin!! Nam nam :P
On kyllä hyvää
Kokeiluun menee, voit valita öljyn oman maun mukaan.
Mikä öljy sopii parhaiten?
Moneen kertaan tehty... satsi menee saman tien.
Hyvä vaihtoehto perunalastuille. Ripaus kanelia sopii lisäksi
Nam tosi hyviä
Tässä ei ole ravintosisältö osuutta ollenkaan - se olisi hyvä lisätä!
Lakto-ovo-vegataarinen? Kyllä nää on ihan vegaanisia! Ei kannata pitää uunissa liian kauan ettei mene ihan kuiviksi, jolloin tärkeät ravintoaineet säilyy paremmin.
Emilie, kiitos huomiostasi, lehtikaalisipsit ovat tosiaan vegaanisia. Muokkaamme reseptiin oikean tiedon.
Oli hyvää, maistui nuorisollekkin!!
Hei kökkö ja kiitos kysymyksestäsi! Resepti on testattu K-Koekeittiöllä, ja lehtikaalinpalasten kääntely leivinpaperin päällä onnistuu parhaiten puhtain käsin tai lastan avulla. Öljyn voi sekoittaa sipseihin myös kulhossa ja levittää sipsin tämän jälkeen pellille leivinpaperin päälle. Suosittelemme kokeilemaan reseptiä, toivottavasti pidät sipseistä!
Kuinka onnistuu öljyisten lehtikaalien kääntely leivinpaperilla?
Yksi lautasellinen vei omassa mikrossa noin 5 minuuttia (800W). On varmaan kiinni tuulettimesta (=kuivattaa nopeammin). Mut onnistuu mikrossa oikein hyvin. Nam!
Mikrossa saat vihreitä sipsejä, 20 sek kerrallaan muutaman kerran.
Oon aina epäillyt tälläsiä terverllisiä herkkuja mutta näitä kun testasin niin paluuta perunalastuihin ei ole!!!! Lisäsin kuivattuja yrttejä sekaan myös mausteeksi! ;)
Lehtikaalisipsien väri muuttuu hieman rusehtavan vihreäksi, kun ne ovat tarpeeksi rapeita. Sipsit myös palavat helposti, joten kannattaa tarkkailla paistotulosta loppuvaiheessa.
Pitäisikö sipsien olla vihreitä vai onnistuinkohan polttamaan ? Hyvin ruskea lopputulos... Maistuivat ainakin!