• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lehtikaalisipsit

Lehtikaalisipsit ovat terveellisempi vaihtoehto perunalastuille. Sipsit maistuvat sellaisenaan naposteltavana tai lisäkkeenä pääruoalle.
Lehtikaalisipsit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1ps(200 g)lehtikaalia
    • 2rklöljyä
    • 1/4tlsuolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä puiseva varsiosa. Leikkaa lehdet suupaloiksi.
  2. Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljy ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti kaikkialle. Ripottele pinnalle suola.
  3. Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Varo polttamasta sipsejä. Voit käännellä sipsejä lastan avulla paistamisen aikana. Tarjoa sipsit hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 101 arvostelua
  • ihmettelee3.5.2017

    Tässä ei ole ravintosisältö osuutta ollenkaan - se olisi hyvä lisätä!

  • Emilie5.11.2016

    Lakto-ovo-vegataarinen? Kyllä nää on ihan vegaanisia! Ei kannata pitää uunissa liian kauan ettei mene ihan kuiviksi, jolloin tärkeät ravintoaineet säilyy paremmin.

  • K-Kuluttajapalvelu5.11.2016

    Emilie, kiitos huomiostasi, lehtikaalisipsit ovat tosiaan vegaanisia. Muokkaamme reseptiin oikean tiedon.

  • Katjuska5.11.2016

    Oli hyvää, maistui nuorisollekkin!!

  • K-Kuluttajapalvelu16.9.2016

    Hei kökkö ja kiitos kysymyksestäsi! Resepti on testattu K-Koekeittiöllä, ja lehtikaalinpalasten kääntely leivinpaperin päällä onnistuu parhaiten puhtain käsin tai lastan avulla. Öljyn voi sekoittaa sipseihin myös kulhossa ja levittää sipsin tämän jälkeen pellille leivinpaperin päälle. Suosittelemme kokeilemaan reseptiä, toivottavasti pidät sipseistä!

  • kökkö15.9.2016

    Kuinka onnistuu öljyisten lehtikaalien kääntely leivinpaperilla?

  • Mikrosipsit31.1.2016

    Yksi lautasellinen vei omassa mikrossa noin 5 minuuttia (800W). On varmaan kiinni tuulettimesta (=kuivattaa nopeammin). Mut onnistuu mikrossa oikein hyvin. Nam!

  • Mariitta30.12.2015

    Mikrossa saat vihreitä sipsejä, 20 sek kerrallaan muutaman kerran.

  • marie29.11.2015

    Oon aina epäillyt tälläsiä terverllisiä herkkuja mutta näitä kun testasin niin paluuta perunalastuihin ei ole!!!! Lisäsin kuivattuja yrttejä sekaan myös mausteeksi! ;)

  • Koekeittiö19.11.2015

    Lehtikaalisipsien väri muuttuu hieman rusehtavan vihreäksi, kun ne ovat tarpeeksi rapeita. Sipsit myös palavat helposti, joten kannattaa tarkkailla paistotulosta loppuvaiheessa.

  • Jossu16.11.2015

    Pitäisikö sipsien olla vihreitä vai onnistuinkohan polttamaan ? Hyvin ruskea lopputulos... Maistuivat ainakin!