Lehtikaalisipsit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Lehtikaalisipsit ovat terveellisempi vaihtoehto perunalastuille. Sipsit maistuvat sellaisenaan naposteltavana tai lisäkkeenä pääruoalle.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 ps (200 g) | lehtikaalia tai |
2 rkl | öljyä tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 357 kJ / 324 kcal |
Rasva | 29,6 g |
josta tyydyttynyttä | 1,8 g |
Hiilihydraatit | 3,5 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 5,4 g |
Suola | 1,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä puiseva varsiosa. Leikkaa lehdet suupaloiksi.
Levitä lehtikaalit pellille leivinpaperin päälle. Kaada päälle öljy ja sekoittele niin, että öljy leviää tasaisesti kaikkialle. Ripottele pinnalle suola.
Kypsennä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia. Varo polttamasta sipsejä. Voit käännellä sipsejä lastan avulla paistamisen aikana. Tarjoa sipsit hieman jäähtyneenä sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Lehtikaali 200g ulkomainenEtuhinta 1,49/kpl7,45/kgnorm. 1,89/kpl (9,45/kg)
- Lehtikaali 150g luomuHinta 2,29/kpl15,27/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,3(9 arviota)
- alle 30 min3,7(78 arviota)
- alle 30 min3,8(68 arviota)
- alle 30 min4,0(15 arviota)
- alle 15 min3,1(28 arviota)
- alle 15 min4,0(45 arviota)
- alle 30 min4,1(13 arviota)
- alle 30 min4,4(19 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (741 arviota)
- Kokeilija1 vuosi sittenPaloi. Liikaa lämpöä.
- Maa-mama1 vuosi sittenMinä tykkään käyttää näissä chili maustettua öljyä.
- Piko1 vuosi sittenParasta,lisäsin öljyyn sipulijauhetta,paprikaa, provinssin yrttisekoitusta,ripaus suolaa ja tuli hyviä
- Vihreän ystävä1 vuosi sittenTämä on erinomainen ohje. Olen tehnyt näitä lukuisia kertoja ja saanut Lehtikaalille uusia ystäviä. Laitan suolan sijaan Herbamarea ja öljynä käytän Neitsytoliiviöljyä.
- tarhuri1 vuosi sittenYllättävän hyviä. Kasvatettu siemenestä ja nyt kerätty satoa ja tehty ensimmäiset sipsit. Suosittelen lämpimästi
- SusQ1 vuosi sittenSiskon luona näitä maistoin. Jäin välittömästi koukkuun 😅
- Suklaahiiret2 vuotta sittenHyvä ohje, tuli yllättävän hyviä ja rapeita! Kokeiltiin laittaa osaan tavallista suolaa ja osaan hienoa merisuolaa, jälkimmäinen oli koko perheen suosikkia, sitä ensi kerralla kaikkiin!
- Leena4 vuotta sittenAivan älyttömän hyviä! Jatkoon menee :)
- Ebba4 vuotta sittenNää on niin herkkua! Hyvä ja selkeä ohje :)
- Surumielinen4 vuotta sittenOli kyllä pahaa, ei kyllä jäänyt tähän talouteen jatkoon 😂 Ei ehkä olisi pitänyt rouskutella, kun alkoi nurmikon makuiseks muuttumaan. Hyvä, että jotkut tykkää 😊
- Allu5 vuotta sittenKovin suolaisia nämä sipsit, vaikka ohjeen mukaan suolan laitoinkin :/
- Jonskj6 vuotta sittenTäytyy myöntää, että epäilin näiden olevan hyviä. Kuitenkin hyvät arvosanat saivat kokeilemaan. Nämä todella ovat ihan super hyviä ja koukkuun jäin!! Nam nam :P
- Nam6 vuotta sittenOn kyllä hyvää
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKokeiluun menee, voit valita öljyn oman maun mukaan.
- Kokeiluun menee6 vuotta sittenMikä öljy sopii parhaiten?
- LiliHki7 vuotta sittenMoneen kertaan tehty... satsi menee saman tien.
- Hanna7 vuotta sittenHyvä vaihtoehto perunalastuille. Ripaus kanelia sopii lisäksi
- Salla7 vuotta sittenNam tosi hyviä
- ihmettelee7 vuotta sittenTässä ei ole ravintosisältö osuutta ollenkaan - se olisi hyvä lisätä!
- Emilie8 vuotta sittenLakto-ovo-vegataarinen? Kyllä nää on ihan vegaanisia! Ei kannata pitää uunissa liian kauan ettei mene ihan kuiviksi, jolloin tärkeät ravintoaineet säilyy paremmin.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenEmilie, kiitos huomiostasi, lehtikaalisipsit ovat tosiaan vegaanisia. Muokkaamme reseptiin oikean tiedon.
- Katjuska8 vuotta sittenOli hyvää, maistui nuorisollekkin!!
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei kökkö ja kiitos kysymyksestäsi! Resepti on testattu K-Koekeittiöllä, ja lehtikaalinpalasten kääntely leivinpaperin päällä onnistuu parhaiten puhtain käsin tai lastan avulla. Öljyn voi sekoittaa sipseihin myös kulhossa ja levittää sipsin tämän jälkeen pellille leivinpaperin päälle. Suosittelemme kokeilemaan reseptiä, toivottavasti pidät sipseistä!
- kökkö8 vuotta sittenKuinka onnistuu öljyisten lehtikaalien kääntely leivinpaperilla?
- Mikrosipsit8 vuotta sittenYksi lautasellinen vei omassa mikrossa noin 5 minuuttia (800W). On varmaan kiinni tuulettimesta (=kuivattaa nopeammin). Mut onnistuu mikrossa oikein hyvin. Nam!
- Mariitta9 vuotta sittenMikrossa saat vihreitä sipsejä, 20 sek kerrallaan muutaman kerran.
- marie9 vuotta sittenOon aina epäillyt tälläsiä terverllisiä herkkuja mutta näitä kun testasin niin paluuta perunalastuihin ei ole!!!! Lisäsin kuivattuja yrttejä sekaan myös mausteeksi! ;)
- Koekeittiö9 vuotta sittenLehtikaalisipsien väri muuttuu hieman rusehtavan vihreäksi, kun ne ovat tarpeeksi rapeita. Sipsit myös palavat helposti, joten kannattaa tarkkailla paistotulosta loppuvaiheessa.
- Jossu9 vuotta sittenPitäisikö sipsien olla vihreitä vai onnistuinkohan polttamaan ? Hyvin ruskea lopputulos... Maistuivat ainakin!