• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Juuressipsit

Kauniit itse tehdyt juuressipsit ovat maukkaita ja rapeita herkkuja. Kokeile myös perunasta!
Juuressipsit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 70 kcal / annos (30g)

Ainekset

4 annosta
    • 200gporkkanaa
    • 200gpalsternakkaa
    • 200gpunajuuria
    • suolaa

Paistamiseen

    • 1plo(9 dl)Pirkka rypsiöljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori juurekset ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi lastuiksi mandoliinin tai kuorimaveitsen avulla. Pidä punajuurilastut erillään, jotta ne eivät värjää muita juureksia.
  2. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 150-160-asteiseksi. Uppopaista juuressipsejä kuumassa öljyssä pienissä erissä 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat muuttuneet rapeiksi. Tarkkaile öljyn lämpötilaa paistamisen aikana. Kypsennä punajuurilastut viimeisenä.
  3. Nosta juuressipsit reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Mausta sipsit halutessasi suolalla. Tarjoa heti, sillä sipsit eivät kestä rapeina pitkään säilytettäessä.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 70 kcal294 kJ
  • Proteiinia0,16 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua