Juuressipsit
Kauniit itse tehdyt juuressipsit ovat maukkaita ja rapeita herkkuja. Kokeile myös perunasta!
4 annosta30 - 60 min70 kcal / annos (30g)
Ainekset
4 annosta
- 200gporkkanaa
- 200gpalsternakkaa
- 200gpunajuuria
- suolaa
Paistamiseen
- 1plo(9 dl)Pirkka rypsiöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Kuori juurekset ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi lastuiksi mandoliinin tai kuorimaveitsen avulla. Pidä punajuurilastut erillään, jotta ne eivät värjää muita juureksia.
- Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 150-160-asteiseksi. Uppopaista juuressipsejä kuumassa öljyssä pienissä erissä 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat muuttuneet rapeiksi. Tarkkaile öljyn lämpötilaa paistamisen aikana. Kypsennä punajuurilastut viimeisenä.
- Nosta juuressipsit reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Mausta sipsit halutessasi suolalla. Tarjoa heti, sillä sipsit eivät kestä rapeina pitkään säilytettäessä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 30g100 g
- 70 kcal294 kJ
- Proteiinia 0,16 g
- Hiilihydraatteja2 g
- Rasvaa7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi