Bataattisipsit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Kokeile itse tehtyjä bataattisipsejä. Tarjoa herkut heti sellaisenaan tai dippikastikkeen kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
600 g | bataattia tai |
ripaus | suolaa tai |
Paistamiseen | |
---|---|
1 plo (9 dl) | Pirkka rypsiöljyä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Pese bataatti ja kuivaa se. Leikkaa ohuiksi lastuiksi mandoliinin tai kuorimaveitsen avulla.
Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 150–160-asteiseksi. Uppopaista sipsejä kuumassa öljyssä pienissä erissä 3–4 minuuttia, kunnes ne ovat muuttuneet rapeiksi. Tarkkaile öljyn lämpötilaa paistamisen aikana.
Nosta juuressipsit reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Mausta sipsit ripauksella suolaa. Tarjoa heti, sillä sipsit eivät säily rapeina pitkään säilytettäessä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,79/kpl4,21/l
- BataattiHinta n. 1,57/kpl3,49/kg
- Bataatti luomu ulkomainenHinta n. 2,61/kpl5,79/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Borges rypsi- ja neitsytoliiviöljy sekoitus 1lHinta 7,79/kpl7,79/l
- Keiju rypsiöljy 1lHinta 5,45/kpl5,45/l
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,1(16 arviota)
- 30 - 60 min3,9(295 arviota)
- 30 - 60 min3,9(143 arviota)
- 30 - 60 min3,3(10 arviota)
- 30 - 60 min4,5(142 arviota)
- alle 30 min4,0(91 arviota)
- 30 - 60 min4,3(361 arviota)
- 30 - 60 min4,0(144 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (25 arviota)
- Mikko5 vuotta sittenvähä liian tervellistä
- yksi nälkänen7 vuotta sittenKyllä oli hyvää.