Oikea kauppakassi oikeisiin tilanteisiin

Oikea kauppakassi oikeisiin tilanteisiin

Päivitetty 28.2.2019

Onko ostokset paras pakata paperikassiin? Vai onko sittenkin kierrätysmuovikassi parempi vaihtoehto ympäristön kannalta? Mihin jätteeseen kuuluu ruskea paperikassi? Entä miten ostoskassien ympäristökuormitusta voi itse vähentää?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus uudesta Kassi-info -verkkosivustosta , jonne on kerätty tietoa eri ostoskassivaihtoehdoista ja niiden ympäristövaikutuksista. Tutustu myös K-ryhmän muovilinjaukseen.

Kassi-info -verkkosivusto on tehty avuksi kuluttajille, jotka ovat kiinnostuneita eri ostoskassien vaikutuksista ympäristöön. Sivustolta löytyy tietoa yleisimmistä ostoskasseina käytetyistä kasseista ja niiden ympäristövaikutuksista. Mukana on tietoa niin muovikasseista, paperikasseista, kestokasseista kuin biohajoavista kasseista.

Kassi kannattaa käyttää uudelleen

Olipa kassi valmistettu mistä tahansa materiaalista, jokainen uusi käyttökerta vähentää sen ympäristökuormitusta. Se on myös helppo ja tehokas tapa, jolla jokainen voi vaikuttaa oman toimintansa ympäristövaikutuksiin.

Esimerkiksi laadukas ja edullinen Pirkka kestokassi on oiva valinta juuri siitä syystä, että se kestää käytössä jopa vuosia. Pirkka kestokassi kantaa yli kymmenen kilon kuorman ja puhdistuu käsinpesulla 30 asteessa. Kestokassi toimii niin kauppakassina kuin kanto- ja säilytysapuna monessa muussa kodin askareessa.