Pirkka-kestokassin parhaat käyttövinkit

Pirkka-kestokassin parhaat käyttövinkit

Pirkan ympäristöystävälliset kestokassit ovat käytännöllisiä ja tyylikkäitä kodinapureita, jotka taipuvat moneksi. Kestokassi kantaa painavatkin ostokset kätevästi kotiin ja toimii näppäränä säilytys- ja keräilykassina.

Kestokassi on kestovalinta

Suomen ympäristökeskuksen Optikassi-tutkimuksessa vertailtiin erilaisten kassimateriaalien kasvihuonepäästöjä tuotteiden koko elinkaaren ajalta ja havaittiin, että tekokuituinen kestokassi aiheuttaa vähiten päästöjä.

Tekokuituinen Pirkka-kestokassi on kestävä valinta myös käytettävyydeltään: se kestää hyvin kulutusta, kantaa yli kymmenen kilon kuorman ja puhdistuu käsinpesulla 30 asteessa. Kestokassia voikin hyödyntää kodin askareissa monin eri tavoin. Tyylikkäitä kasseja ei tarvitse turhaan piilotella kaapissa, sillä ne toimivat myös sisustuselementteinä.

Kassien kuosit ja mallit vaihtelevat sesongeittain ja kaupoittain.

kestokassi kuvitus 680

Kuusi tapaa hyödyntää Pirkka-kestokassia

  1. Lajittele Pirkka-kestokasseihin kartongit sekä vanhat sanomalehdet ja mainokset. Voit kiikuttaa painavat lehtikasat samassa kassissa keräysastiaan, sillä kestokassi on tavallista paperipussia kestävämpi ja helpompi kantaa.
  2. Pirkka-kestokassiin keräät kätevästi myös tyhjät pullot. Pullonpalautus sujuu entistä tyylikkäämmin, kun kantolaukkuna toimii kaunis kassi. Kestokassi on myös helppo pesaista käytön jälkeen.
  3. Kestokassi on pyykkääjän oiva apuri. Siinä likapyykki siirtyy kätevästi pyykkituvalle ja vastapestyt, märät pyykit pyykkinarulle.
  4. Säilytä kestokassissa liinavaatteita, villapaitoja tai muita kallisarvoista tilaa vieviä tekstiilejä. Esimerkiksi päiväpeitto, pienet koristetyynyt ja torkkuhuopa taittuvat siististi kestokassiin, jossa ne ovat pölyltä suojassa.
  5. Ota kestokassi mukaan mökille tai kotisaunalle. Painavankin kuorman kantava kassi sopii mainiosti puusaunan lämmityksessä tarvittavien halkojen siirtämiseen ja säilytykseen. Kun siirrät painavat halot liiteristä saunalle Pirkka-kestokassissa, vältyt turhilta naarmuilta ja tikuilta sormissa. Samalla suojaat polttopuita kosteudelta.
  6. Vieraita tulossa? Tee pikasiivous keräämällä kestokasseihin lattialla pyörivät lelut ja muut irtotavarat ja nakkaa kassit piiloon.

Tee kassista säilytyslaatikko

Erilaiset kassit taipuvat helposti myös sisustukseen sopiviksi säilytyslaatikoiksi. Tee näin:

  1. Taittele kassin reunat sisäänpäin
  2. Täytä tavaralla
  3. Hyödynnä säilytyslaatikkona

Katso ammattijärjestäjä Laura Holmströmin video siitä, kuinka pystyviikkaat jopa 15 paitaa kestokassista tehtyyn säilytyskoriin.

Pirkan Facebook-sivuilta voit löytää esimerkkejä, millaisia käyttövinkkejä asiakkaamme ovat keksineet Pirkka-kestokassille.

Sinua saattaisi kiinnostaa