6 tapaa hyödyntää Pirkka-kestokassia

6 tapaa hyödyntää Pirkka-kestokassia

Päivitetty 5.9.2019

Pirkan ympäristöystävälliset kestokassit ovat käytännöllisiä ja tyylikkäitä kodinapureita, jotka taipuvat moneksi. Kestokassi kantaa painavatkin ostokset kätevästi kotiin ja toimii näppäränä säilytys- ja keräilykassina.

1. Lajittele

Lajittele Pirkka-kestokasseihin kartongit sekä vanhat sanomalehdet ja mainokset. Voit kiikuttaa painavat lehtikasat samassa kassissa keräysastiaan, sillä kestokassi on tavallista paperipussia kestävämpi ja helpompi kantaa.

2. Palauta pulloja

Pirkka-kestokassiin keräät kätevästi myös tyhjät pullot. Pullonpalautus sujuu entistä tyylikkäämmin, kun kantolaukkuna toimii kaunis kassi. Kestokassi on myös helppo pesaista käytön jälkeen.

3. Kanna pyykit

Kestokassi on pyykkääjän oiva apuri. Siinä likapyykki siirtyy kätevästi pyykkituvalle ja vastapestyt, märät pyykit pyykkinarulle.

4. Säilytä kodintekstiilejä

Säilytä kestokassissa liinavaatteita, villapaitoja tai muita kallisarvoista tilaa vieviä tekstiilejä. Esimerkiksi päiväpeitto, pienet koristetyynyt ja torkkuhuopa taittuvat siististi kestokassiin, jossa ne ovat pölyltä suojassa.

5. Kanna halkoja

Ota kestokassi mukaan mökille tai kotisaunalle. Painavankin kuorman kantava kassi sopii mainiosti puusaunan lämmityksessä tarvittavien halkojen siirtämiseen ja säilytykseen. Kun siirrät painavat halot liiteristä saunalle Pirkka-kestokassissa, vältyt turhilta naarmuilta ja tikuilta sormissa. Samalla suojaat polttopuita kosteudelta.

6. Piilota

Vieraita tulossa? Tee pikasiivous keräämällä kestokasseihin lattialla pyörivät lelut ja muut irtotavarat ja nakkaa kassit piiloon.

Kestokassi on kestovalinta

Suomen ympäristökeskuksen Optikassi-tutkimuksessa vertailtiin erilaisten kassimateriaalien kasvihuonepäästöjä tuotteiden koko elinkaaren ajalta ja havaittiin, että tekokuituinen kestokassi aiheuttaa vähiten päästöjä.

Tekokuituinen Pirkka-kestokassi on kestävä valinta myös käytettävyydeltään: se kestää hyvin kulutusta, kantaa yli kymmenen kilon kuorman ja puhdistuu käsinpesulla 30 asteessa. Kestokassia voikin hyödyntää kodin askareissa monin eri tavoin. Tyylikkäitä kasseja ei tarvitse turhaan piilotella kaapissa, sillä ne toimivat myös sisustuselementteinä.

Kassien kuosit ja mallit vaihtelevat sesongeittain ja kaupoittain.