Pantillinen ostoskassi – Arjen pieni teko ympäristön hyväksi

Pantillinen ostoskassi – Arjen pieni teko ympäristön hyväksi

K-Supermarket Hertta otti käyttöön uudenlaiset pantilliset ostoskassit. Mitä pantilliset ostoskassit oikeastaan ovat?

K-Supermarket logo

Pantilliset ostoskassit ovat herättäneet paljon huomiota ja positiivista fiilistä K-Supermarket Hertasssa. Kauppa otti ensimmäisenä Suomessa (ellei koko maailmassa) käyttöön pantillisen ostoskassin, jonka voi hankkia itselleen 5 € panttia vastaan. Voit käyttää kassia niin pitkään kuin haluat ja kun kassi kaipaa huoltoa tai pesua, hoitaa kauppa sen puolestasi. Tilalle saat käyttöösi uuden puhtaan kassin tai vaihtoehtoisesti 5 € panttisi takaisin.

Pantillisisia ostoskasseja tulee 10 000 kappaletta ja ne otetaan käyttöön vaiheittain. Pantilliset ostoskassit toimittaa ja huoltaa Lindström Oy.

Pantillinen ostoskassi on ympäristöteko

  • Jopa miljoona säästettyä muovipussia vuodessa - vaikutus muovin vähentämiseen jo yhden kaupan osalta on merkittävä
  • Hyvin kulutusta kestävä kangas takaa pitkän käyttöiän
  • Kassien pesuprosessissa minimoidaan veden ja energian kulutus. Esimerkiksi jos kasseja pestäisiin vuoden aikana 30 00 kertaa, voitaisiin säästää 11,9 milj. vesilasillista juomavettä verrattaessa vedenkäyttöä kotipesukoneisiin

K-Supermarket Hertta pantillinen ostoskassi artikkelikuva

”Hertan asiakkaissa on paljon tiedostavia kuluttajia, jotka ovat toivoneet uudenlaisia keinoja muovin vähentämiseen. Halusin tarjota kokonaan uudenalaisen vaihtoehdon ostoskassiksi. Pantillisen ostoskassin etuna on, että sen voi palauttaa kauppaan ja siitä saa rahat takaisin, kun sitä ei enää tarvitse”, kertoo K-Supermarket Hertan kauppias Markus Ranne.