Vie kodin pakkausjäte Rinki-ekopisteeseen kierrätettäväksi

Vie kodin pakkausjäte Rinki-ekopisteeseen kierrätettäväksi

Päivitetty 16.3.2020

Suomessa on yli 1850 Rinki-ekopistettä, joista suurin osa sijaitsee kauppojen välittömässä läheisyydessä. Kierrättämisen voi siis helposti yhdistää kauppareissuun. 

Katso, missä lähin Rinki-ekopisteesi sijaitsee >>

Mitä Rinki-ekopisteeseen voi viedä?

Mitkä pakkausmateriaalit kelpaavat kierrätykseen ja minne ne voi viedä? Nyrkkisääntö kuuluu:

Kun kyseessä on pakkaus, joka on materiaaliltaan kartonkia, lasia, metallia tai muovia, sen voi viedä kierrätettäväksi Rinki-ekopisteeseen.

Lisäksi metallipakkausten keräyssäiliöön saa laittaa pienmetallia, kuten kattiloita, paistinpannuja ja aterimia. Lue Ringin tarkat lajitteluohjeet >>

Lasipakkaukset

Kierrätä lasipullot ja lasipurkit. Kaulusrenkaita ja etikettejä ei tarvitse poistaa.

Metalli

Kierrätä tyhjät, puhtaat ja kuivat metallipakkaukset, kuten säilyketölkit, pantittomat juomatölkit, metallikannet ja -korkit, alumiinivuoat, maalipurkit, paineetomat aerosolipullot. Sekä pienmetalliesineet kuten kattilat ja paistinpannut, aterimet, sakset, naulat, ruuvit sekä alumiiniset tuikkukynttilöiden kuoret.

Kartonkipakkaukset

Kierrätä tyhjät, puhaat, kuivat, litistetyt ja sisäkkäin pakatut aaltopahvilaatikot, kartonkitölkit, kartonkiset einespakkaukset, muro- ja keksipaketit ym., paperipussit, pizzalaatikot ja munakennot, wc- ja talouspaperirullien hylsyt, käärepaperit, juomien pahviset monipakkaukset.

Muovipakkaukset

Kierrätä tyhjät, puhtaat elintarvikkeiden muoviset pakkaukset, kuten jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset, pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset, muovipullot, ja -purkit sekä muovikassit ja -kääreet. 

Mihin pakkausjäte päätyy Rinki-ekopisteistä?

  1. Pakkaukset tuodaan lajiteltuina Rinki-ekopisteisiin,
  2. joista ne kuljetetaan vastaanottoterminaaleihin, jotka toimivat välivarastoina
  3. ja edelleen pakkausjätteitä hyödyntäviin laitoksiin, joissa niistä valmistetaan uusioraaka-ainetta tai uusia tuotteita.
  4. Kierrätetystä raaka-aineesta tehty uusi tuote säästää energiaa ja ympäristöä.