Vaivattomuutta hakeva ruoanlaittaja tulevaisuuden kaupassa

Vaivattomuutta hakeva ruoanlaittaja tulevaisuuden kaupassa

Päivitetty 12.3.2018

Oletko perinteinen, moderni vai vaivattomuutta kaipaava ruoanlaittaja? Lue, miltä ostosmatkasi voisi näyttää!

Ostoksilla tulevaisuuden kaupassa

Tämä kaupan sovelluksessa oleva oma profiili on kyllä aivan loistava! Kun sovellus tunnistaa minut kauppaan mennessäni, se ehdottaa minulle jo valmiiksi nopeita ja herkullisia vaihtoehtoja arkeen ja viikonloppuun. Se ottaa tietysti huomioon toiveiden lisäksi kaikki erikoisruokavaliot. Etukäteen tilaamani tuotteet on kerätty ja odottavat minua noutotiskillä.

Pidän siitä, miten kaupassa on mietitty yksilöllisten tarpeiden palvelemista. Sovelluksen profiilin lisäksi kaupasta voi pyytää kauppakaverin mukaan tekemään ostoksia. Kauppakaveri osaa kertoa tuotteista, suositella hyviä vaihtoehtoja ja auttaa löytämään tuotteet kaupasta.

Hyödynnän mielelläni valmiiksi mietittyjä ratkaisuja. Valmiin smoothien voisin ostaa mukaan. Mitähän smoothieta tänään tekisi mieli? Sekä ruokaisempi että hyvän mielen smoothie kuulostavat hyvältä. Tai sitten voisin ottaa mukaan kaupan raaka-aineista tehtävää tuorepuristettua mehua.

Vaivaton 1

Erilaisissa valmiissa tai puolivalmiissa vaihtoehdoissa on tapahtunut suuri muutos vuosien aikana. Nykyään kaupassa on todella paljon erilaisia hyviä vaihtoehtoja esivalmistelluista perusraaka-aineista täysin valmiisiin mukaan otettaviin ja vaikkapa liikkuessakin syötäviin ruokiin ja juomiin.

Esimerkiksi erilaisia juotavia aterioita on tullut paljon. Ne tuovat paljon mahdollisuuksia syömiseen. Tarjolla on vaihtoehtoja niin piristävään kuin rauhoittavaan, tuhtiin ja kevyeen ateriaan. Tiedän aina, että valikoimasta löytyy juuri senhetkiseen tilanteeseen ja tarpeeseen sopiva vaihtoehto. Samanlainen juoma-automaattihan on myös kaupan ulkopuolella eli jos ei syystä tai toisesta ehdi poikkeamaan kauppaan, siitä voi napata mukaan juotavan aterian esimerkiksi ohikulkiessa.

Myös kaupan ravintola on mahtava. Saan parhaita sesongin raaka-aineita, jotka voin ostaa mukaan esivalmisteltuna tai valmiiksi ateriaksi tehtynä, mikä sattuu milloinkin paremmin sopimaan. Siitä ei arkiruoanlaitto enää helpommaksi muutu! Tai voinhan tietysti jäädä tänne viihtyisään ravintolaankin syömään.

On myös hienoa, miten maksamista on nykyään helpotettu. Silloin, kun kaupassakäynti on tehtävä nopeasti, arvostan erityisen paljon sitä, että ulos mennessä ei tarvitse jonottaa. Kätevää on myös se, että miten voin hoitaa muitakin asioita kaupassa käymisen yhteydessä, vaikkapa jättää autoni huoltoon.

Testaamassa Tarja, 44 v

Tarja on opiskelija, sosionomi ja neljän lapsen äiti. Tällä hetkellä Tarja on hoitovapaalla, ja ruoanlaitto on suuri osa arkea juuri nyt. Tarja arvostaa ruoassa helppoutta, esimerkiksi einekset ja puolivalmiit pakasteet ovat Tarjalle käteviä arjen helpottajia. Perheen arjessa pyörivät usein tavalliset lapsiperheen perusruoat. Toisaalta joskus on mukava laittaa ruokaa myös pitkän kaavan mukaan.

”Ostoskärrysovellus kuulostaa kivalta; se helpottaa arkea ja osaa ohjata oikean tuotteen luokse. Ruokaohjeita voisi tulla näytölle ikäänkuin ruokalistaksi. Laitan niin paljon ruokaa kotona, että olisi kiva, että kärry kertoisi, mistä ne ruokalajin vaatimat ainekset löytyvät.”