Valitse vastuullisista merkeistä

Valitse vastuullisista merkeistä

Päivitetty 24.5.2021

K-ruokakaupat merkitsevät vastuulliset vaihtoehdot, jotta sinä voit tehdä hyviä valintoja helposti.

K-ruokakauppojen tavoitteena on tarjota laajin vastuullisuusmerkittyjen tuotteiden valikoima. Koska asiakkaillemme on tärkeää, että kauppareissu sujuu vaivattomasti, tarjoamme apua arjen kiireen keskelle merkitsemällä vastuulliset tuotteet selvästi.

K-ruokakauppojen hyllynreunoissa kerrotaan erillisellä merkinnällä, milloin kyseessä on Luomu-, ympäristömerkitty tai Reilun kaupan tuote. Usein myös paikallisilla tuotteilla on oma merkintänsä. Myös erilaisille ruokavalioille sopivia tuotteita merkitään, kuten gluteenittomat tai laktoosittomat tuotteet, ja oman tunnuksensa saa monesti myös sokeriton. Näiden merkintöjen avulla hyvän olon kannalta vastuullisen valinnan tekeminen onnistuu yhdellä silmäyksellä.

Katso kaikki vastuullisuuslinjauksemme Keskon verkkosivuilta.

Pakkausmerkinnät apuna vastuullisissa valinnoissa

Tuotteiden pakkauksissa olevat merkinnät ovat asiakkaillemme tärkeä tietolähde. Yleisimmät vastuullisuusmerkinnät myös tunnistetaan hyvin. Ruokakeskon kuluttajapalvelussa tiedetään, että K-ruokakauppojen asiakkaita kiinnostavat pakkausmerkinnöissä erityisesti allergeenit, ravintoarvot ja alkuperä. Keskon omien tai itse maahantuomien merkkien pakkausmerkinnät ovat Suomen ja EU:n lainsäädännön mukaisia, ja Pirkka-tuotteissa on lakisääteisten lisäksi myös paljon ylimääräistä tietoa.