Voiko jäätelöllä tehdä hyvää?

Voiko jäätelöllä tehdä hyvää?

Julkaistu 8.5.2018

Moni meistä tuntee Ben & Jerry’s-jäätelöt, nuo ihanat herkut pullollaan maukkaita sattumia ja kastikkeita. Mutta moniko tuntee tarinan niiden takana – jäätelöpurkin tien ostoskärryymme ja siihen hetkeen, kun siitä käperrytään nauttimaan sohvannurkkaan? Kurkistetaan hieman Ben & Jerry’sin vastuullisiin arvoihin ja herkulliseen uutuuteen, jota myydään ainoastaan K-ruokakaupoissa.

Reilumpia lusikallisia

Jo 70-luvulla, kun herkuttelijakaverukset Ben ja Jerry eli Ben Cohen ja Jerry Greenfield opettelivat tekemään jäätelöä kirjekurssilla ja perustivat ensimmäisen oman jäätelökioskinsa, heillä oli selkeä tavoite – yritys, jonka toiminta perustuu eettisille arvoille.  He uskoivat, että yrityksellä on vastuu parantaa elämänlaatua kaikilla niillä alueilla, joita sen toiminta koskettaa.

Tämä tavoite ohjaakin toimintaa edelleen, ja jokaisen Ben & Jerry’s-jäätelöpurkin kyljestä löytyy Reilun kaupan merkki. Se kertoo, että viljelijälle on maksettu raaka-aineista oikeudenmukainen hinta ja raaka-aineet on tuotettu ympäristöä kunnioittaen. Herkkuhetken kruunaa tieto siitä, ettei jäätelö ainoastaan maistu hyvältä – se myös tekee hyvää. Tämä onkin tärkeämpää yhä useammalle suomalaiselle: Reilun kaupan tuotteiden ostamisen arvo kasvoi viime vuonna 9,5 %.

Voiko suklaabrownieilla auttaa ihmisiä? Kyllä voi – mehevät browniepalat Ben & Jerry’s-jäätelöissä tulevat New Yorkista Greyston Bakery-leipomosta. Greyston Bakery työllistää vähävaraisia ihmisiä, joiden on vaikea saada työtä muualta. Voi siis olla, että juuri sinun jäätelösi herkkupalojen leipoja on saanut Greystonista elämänsä ensimmäisen, kallisarvoisen työpaikan.

Suomalaisten suosikki syntyi fanin ideasta

Jokainen Ben & Jerry’sin ystävä tuntee ihanan Cookie Dough-maun, jossa pehmeä vaniljajäätelö on saanut kaverikseen reilusti suklaahippukeksitaikinan paloja. Suomalaistenkin kestosuosikiksi noussut jäätelö on itse asiassa saanut alkunsa kekseliään fanin ideasta – Ben & Jerry saivat nimettömän makuehdotuksen jo 80-luvulla, eikä sen suosiolle näy loppua!

Piileekö sinussa makutaituri? Ben & Jerry’s-makugurut kehittävät jatkuvasti uusia makuyhdistelmiä, ja tärkeänä inspiraationa heille toimivat jätskifanien ideat. Oman ehdotuksesi voit lähettää vaikka Facebookin tai Instagramin kautta!

Vuoden uutuussarja nautitaan kuorrutettuna

Nyt korvat hörölle kaikki ne, joiden mielestä jäätelössä kuuluu ehdottomasti olla roppakaupalla herkullisia sattumia ja runsaasti kastiketta! Makugurut Ben & Jerry’sillä ovat taas ylittäneet itsensä pohtiessaan, miten viedä jäätelö aivan uusiin ulottuvuuksiin. Topped-uutuuksissa täyteläisen jäätelön joukkoon on sujautettu niin ihania herkkupaloja kuin kastikepyörteitäkin. Tämä ei vielä riitä, vaan koko komeus on vielä peitetty paksun suklaisen kuorrutteen alle, jota tarttuu mukaan jokaisella lusikallisella!

Topped Chocolate Caramel Cookie Dough on todellinen sekoitus rakastetuimpia Ben & Jerry’s-makuja. Siinä pehmeät keksitaikinan palat yhdistyvät täyteläiseen suklaakermajäätelöön. Kokonaisuuden kruunaavat karamellikastike, suklaapalat ja tietenkin Topped-jäätelöiden erikoisuus, lusikoitava suklaakuorrute! Tämä uutuus on myynnissä ainoastaan K-ruokakaupoissa, joiden pakastealtaista löydät toki myös muut hurmaavat Ben & Jerry’s-maut.