Tavoitteena niin hyvä maku, että taju lähtee!
Julkaistu 11.5.2018Uniikki idea, hyvät kumppanit, sekä rento ja hauska tekeminen ovat 3 kaverin yrityksen suosion salaisuus.
Näillä miehillä on hauskaa, se ei ainakaan jää epäselväksi. Puhetta pulppuaa, kun jääte- lötehtailijat Heikki Huotari, Sauli Saarnisto ja Ilkka Wikholm kertovat yrityksestään. 3 Kaverin Jäätelö perustettiin vasta kolme vuotta sitten, mutta jo nyt sen tuotteet ovat keränneet vankkumattoman ihailijajoukon. Tästä todisteena ovat toimiston seinälle kehystetyt palautteet, joita tulee sähköpostilla ja Facebookin kautta päivittäin.
Ainoastaan aitoja makuja
Kolmella kaveruksella on jäätelön teossa periaatteensa: jäätelössä ei käytetä lainkaan keinotekoisia lisäaineita vaan maku, väri ja aromit tulevat luonnosta. Jos jäätelö maistuu vadelmalta, syynä on vain ja ainoastaan kotimainen vadelma. Toinen periaate on käyttää kotimaisia raaka-aineita – marjat, kerma ja kananmunat ovat aina kotimaisia ja kahvi paahdetaan Suomessa.
Aidot, intensiiviset maut ovatkin syy, jonka miehet arvelevat jäätelön- sä suosion salaisuudeksi. **Joidenkin makuun esimerkiksi lakritsijäätelö on liian voimakas, mutta ne jotka tykkäävät, tykkäävät sitten täysillä. **
Sopiva lakritsi löytyi vasta vuoden etsinnän jälkeen
Kunnianhimo aitojen makujen suhteen teettää joskus päänvaivaa: esimerkiksi sopivan lakritsin etsimiseen kului vuosi. Teemme kastikkeista asti kaiken itse, sillä valmiskastikkeissa on aina keinotekoisia aromeita.
Jos pähkinä-kinuskijäätelössä pähkinät maistuvat yhtä hyviltä kuin kotiuunissa paahdetut, se johtuu siitä, että paahdamme nekin itse”, kehuu Sauli, joka on vastuussa uusien makujen kehittelystä.
Jäätelö vietiin käsistä
Miehet ovat olleet ystäviä pitkään, ja tutustuivat aikoinaan työn merkeissä. Ajatus yhteisestä yrityksestä iti kauan. Ideat vaihtelivat kahvista virvoitusjuomiin, mutta sitten jostain välähti jäätelö – kaikkihan jäätelöstä tykkäävät! Keväällä 2012 Heikki tilasi netistä jäätelökoneen, ja kokeilut olivat lupaavia. Ensimmäinen erä oli K-supermarketissa helmikuussa 2013.
”Satoi räntää, ja jännitti hirveästi, ostaako kukaan jäätelöä. Sinä päivänä kaupassa kävi 800 ihmistä ja myim- me 100 purkkia jäätelöä.”
Miesten kone, jolla syntyi kerralla 30 purkkia jäätelöä, kävi pian pieneksi. Sittemmin tehtaan toimisto on pienentynyt pienentymistään, kun siitä on lohkaistu lisää tilaa tuotannolle. Tällä hetkellä yritys työllistää 10 henkeä ja liikevaihto on 2 miljoonaa euroa.
Jäätelön koemaistaja on haluttu homma
Mutta nyt: tehtaan suuri jäätelökone on pyörittänyt annoksen kevään uutuusmakua, Mango & Appelsiinia. Sitä ennen Sauli on hionut makua kellarin koekeittiössä puolen litran jäätelökoneella – sillä samalla, jolla kaverukset testasivat ideoitaan ennen yrityksen perustamista. Nyt ensimmäinen isossa koneessa tehty koe-erä on valmis, ja maistelu voi alkaa. Mmm, mangoisen makeaa, ja samalla sitruksisen kirpakkaa.
Kun resepti alkaa olla kohdallaan, maut lähtevät koemaistajille testattavaksi. Ja se se on haluttu homma: kun 3 Kaveria viimeksi etsi koemaistajia Facebookin kautta, paikat täyttyivät kahdessa minuutissa. Sillä kaikkihan jätskistä tykkäävät!