Hyvän mielen kauppias

Hyvän mielen kauppias

Julkaistu 3.5.2019

K-Market Iivisniemen kauppiaan ideoima perjantaikahvila on tärkeä kohtauspaikka.

K-Market-logo-680x50

Olen K-kauppias jo kolmannessa polvessa, ja alueen yhteisöllisyys on itselleni tärkeintä. Pyöritämme etenkin vanhuksille ja yksin eläville suunnattua Kaken kahvilaa perjantaisin kello 12–14. Tarjoamme aina kahvit ja pullat, ja K-Market Iivisniemen naapurissa sijaitseva Iivisniemen seurakuntakoti antaa käyttöön tilat ja järjestää kahvilaan henkilökuntaa tarjoilemaan. Kaken kahvilan nimi tulee isoisältäni, joka oli aikanaan K-kauppias. Kauppias on myös järjestänyt 170-vuotissynttärit 90 ja 80 -vuotta täyttäville rouville.

Asiakaskuntaamme kuuluu myös nuoria läheisistä kouluista. Alkuun heidän kanssaan oli ongelmia, muun muassa pieniä näpistyksiä. Keksin järjestää nuorille kilpailuja Facebookissa, ja olen vienyt jo pari kertaa kilpailun voittajan kalastusretkelle kanssani, olenhan innokas kalamies. Olen myös käynyt kouluissa puhumassa K-kauppiasyrittäjyydestä. Ongelmat nuorten kanssa ovatkin nyt lähes tyystin kadonneet.

Kahdeksan vuotta Iivisniemessä vaihtuivat maaliskuussa Helsingin Töölöön, K-Market Töölöntoriin. Haluan myös siellä aktivoida alueen asiakaskuntaa ja saada aikaan hyvää.