Kaupan oma bussi

Kaupan oma bussi

Päivitetty 3.5.2019

Kauppiaat Reino ja Juhani Rinne pitävät huolta asiakkaistaan Juuniemessä. Harvalla kaupalla on oma bussilinja. K-Market Rinteellä on.

K-Market-logo-680x50

Mikä kaupassa on erityistä?

Kaksi kertaa viikossa kulkeva mum­mobussi on kuljettanut asiakkaita kaupalle jo vuodesta -74. K-Market Rinteen asiakkaiden keski-ikä on yli 60 vuotta ja välimatkat Rovaniemel­lä pitkiä. Bussi on asiakkaille tärkeä. Sillä pääsee kauppaan ja samalla vaihtamaan kuulumiset tuttujen kanssa.

Mitä hyllystä löytyy?

Matkaa seuraavaan isompaan kauppaan on 75 kilometriä. Meil­tä pitää löytyä myös rovanieme­läisille tärkeitä käyttötavaroita, kuten lamppuja, ilmastointiteip­piä, moottorikelkkojen tulppia ja öljyä traktoreihin. Kaupan yh­teydessä on myös posti. Olemme kuin palvelukeskus pienoiskoossa.

Millaisia asiakkaat ovat?

Meillä käy pääosin tuttuja paikalli­sia asukkaita. Täällä meillä ruokatren­dit eivät ole keskiössä, vaan kaupasta haetaan eniten leipää, lihaa ja maitoa. Sukumme on käynyt kauppaa Ro­vaniemellä jo yli sadan vuoden ajan. Kun menin vanhempieni sivumyymä­lään töihin 50-luvulla, ajoin aamuisin mopolla 15 kilometriä töihin. Välillä mopon tarakalla kulkivat myös maidot ja lihat. Tuoreet leivät tulivat perässä linja-autossa.

”Etelässäkin tiedetään, että Lapissa on hyvät Rinteet.” -K-Market Rinteen slogan

3 ostosvinkkiä

Rieska

”Perinteinen ohraries­ka on paikallisten iki­suosikki. Sitä saamme kauppaan pari kertaa viikossa muun muassa oululaisen Pulla-Pirtin leipomosta.”

Leipäjuusto

”Paikallinen leipäjuusto valmistetaan ternimai­dosta. Perinteinen tapa on laittaa juusto uuniin ja murennella paloja kahvin sekaan.”

Polttoaine

_”Olemme myyneet kaupalla polttoainetta jo yli 40 vuotta.” _