K-Market
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Kaupan oma bussi

Kaupan oma bussi

Kauppiaat Reino ja Juhani Rinne pitävät huolta asiakkaistaan Juuniemessä. Harvalla kaupalla on oma bussilinja. K-Market Rinteellä on.

K-Market-logo-680x50

Mikä kaupassa on erityistä?

Kaksi kertaa viikossa kulkeva mum­mobussi on kuljettanut asiakkaita kaupalle jo vuodesta -74. K-Market Rinteen asiakkaiden keski-ikä on yli 60 vuotta ja välimatkat Rovaniemel­lä pitkiä. Bussi on asiakkaille tärkeä. Sillä pääsee kauppaan ja samalla vaihtamaan kuulumiset tuttujen kanssa.

Mitä hyllystä löytyy?

Matkaa seuraavaan isompaan kauppaan on 75 kilometriä. Meil­tä pitää löytyä myös rovanieme­läisille tärkeitä käyttötavaroita, kuten lamppuja, ilmastointiteip­piä, moottorikelkkojen tulppia ja öljyä traktoreihin. Kaupan yh­teydessä on myös posti. Olemme kuin palvelukeskus pienoiskoossa.

Millaisia asiakkaat ovat?

Meillä käy pääosin tuttuja paikalli­sia asukkaita. Täällä meillä ruokatren­dit eivät ole keskiössä, vaan kaupasta haetaan eniten leipää, lihaa ja maitoa. Sukumme on käynyt kauppaa Ro­vaniemellä jo yli sadan vuoden ajan. Kun menin vanhempieni sivumyymä­lään töihin 50-luvulla, ajoin aamuisin mopolla 15 kilometriä töihin. Välillä mopon tarakalla kulkivat myös maidot ja lihat. Tuoreet leivät tulivat perässä linja-autossa.

”Etelässäkin tiedetään, että Lapissa on hyvät Rinteet.” -K-Market Rinteen slogan

3 ostosvinkkiä

Rieska

”Perinteinen ohraries­ka on paikallisten iki­suosikki. Sitä saamme kauppaan pari kertaa viikossa muun muassa oululaisen Pulla-Pirtin leipomosta.”

Leipäjuusto

”Paikallinen leipäjuusto valmistetaan ternimai­dosta. Perinteinen tapa on laittaa juusto uuniin ja murennella paloja kahvin sekaan.”

Polttoaine

”Olemme myyneet kaupalla polttoainetta jo yli 40 vuotta.”