Paikallista läheltä

Paikallista läheltä

Päivitetty 1.7.2021

Paikallista ja sesongin parasta? Ajankohdan parhaat ja paikallisimmat tuotteet saatavilla oman kylän kaupasta.

K-Market-logo-680x50

Suomi tarjoaa vasta nostettuja ja poimittuja, tuoreita raaka-aineita ja pien- ja lähituottajien herkkuja ympäri maata. K-Marketin valikoimista löydät runsaasti suomalaisten ja paikallisten tuottajien kasvattamaa ruokaa. Myös Pirkka-tuotteet ovat esimerkkejä lähiruosta, sillä niitä valmistetaan 180 yrityksessä eri puolilla Suomea. Ostamalla lähiruokaa oman kylän kaupan hyllyltä tuet lähiseutusi tuottajia ja teet hyvää ympäristölle valitsemalla lähellä tuotettua.

Tiedätkö mistä lempituotteesi tulevat tai millaisessa ympäristössä ne valmistetaan? Tutustu lähi- ja pientuottajiin ja koe millaisella palolla tuotteita luodaan. Tiesitkö esimerkiksi, että Saimaan Juomatehtaan oluiden kotimaisuusaste on keskimäärin 82 prosenttia? Tai että Perheleipuri Salonen on aloittanut toimintansa jo vuonna 1905 tavoitteenaan palvella lähistön asukkaita? Tarinoita on yhtä monta kuin lähituottajia ja me K-Marketilla haluamme yhdistää asiakkaan arjen ja lähellä tuotetut maut samaan ruokapöytään.

Punkaharjun Kruunu ja muut 780 K-Marketia paikallisen äärellä

K-Market Kruunu on yksi esimerkki pientuottajien ja kaupan saumattomasta yhteistyöstä. Paikalliset tuotteet näkyvät Kruunussa erityisesti leipä- ja heviosastoilla. Lisäksi kysyntää riittää omien järvien kaloille, muikuille ja savukalalle. Tuoretta asiakkaan keittiöön! Yksi suosituimmista K-Market Kruunun hittituotteista on lanttusupikas. Millainen tuote on kyseessä? Kurkkaa lisätietoja paikallisherkusta täältä.

Paikallista läheltä Bålaby 680 x 300

Paikallisia tuotteita läheltä

Paikallista läheltä, tuoreena oman kylän kaupan hyllyltä. K-Market Mustiosta löytyvät Bålabyn uudet perunat, K-Market Masurkasta Käpylän omaa hunajaa ja K-Market Mattilasta Pullin leipomon Lappeenrannan rieska. Mitä kesäherkkua sinä valmistaisit näistä?

Bålabyn uudet perunat

Varhaisperunat taipuvat moneen reseptiin ja makuun:

Laitetaanko uudet perunat kylmään vai kiehuvaan veteen? Millaisia lajikkeita varhaisperunasta löytyy? Kaikki neuvot, niksit ja ohjeet täältä.

Pullin rieska

Nappaa reseptit mihin leipää voi käyttää tai minkä kanssa sitä voi tarjota:

Käpylän oma hunaja

Tarjoa juoksevaa hunajaa lettujen ja marjojen tai hedelmien kanssa:

Muurinpohjaletut 2021 680 x 300

Puuttuuko oman kylän kaupastasi lempituotteesi? Toivo sitä valikoimaan!

Mikäli suosikkisi puuttuu, kerro se meille. Kauppiaamme toteuttaa toiveet mahdollisuuksien mukaan. Katso lisätietoja täältä.