Kesäkohteena Savitaipale

Kesäkohteena Savitaipale

Päivitetty 3.6.2019

Omaleimainen Savitaipale on aktiivilomailijan ykköskohde Saimaalla.

K-Market-logo-680x50

Mökkikunta Savitaipale sijaitsee Etelä-Karjalassa Saimaan sylissä. Kauppias Tero Kiiski luotsaa Savitaipaleen K-Marketia varmalla otteella ja viittaa putiikkiinsa “Savitaipaleen omana kyläkauppana”. Kesäisin 3500 asukkaan Savitaipale lähes kolminkertaistaa asukasmääränsä ja kunta onkin asukaslukuun suhteutettuna mökkikuntien ykkönen Etelä-Karjalassa.

kauppaisfiiliskuva. Kesälkohteena K-Market Savitaipale.

Liikkujan lomakohde

Savitaipale on varsinainen aktiivilomailijan paratiisi, alueelta löytyy muun muassa neljä liikuntahallia sekä useita hienoja retkeilyreittejä, kuten Orrainpolun patikkareitti. Piti sitten melonnasta, patikoinnista, paintballista, kalastuksesta, frisbeegolfista tai tenniksestä, löytää lomailija varmasti mieluista kesäpuuhaa.

Historian havinaa ja vauhdin hurmaa

Mikäli historia kiinnostaa, kannattaa ottaa suunnaksi Kärnäkosken linnoitus. Linnoituksen rakensivat venäläiset 1700-luvulla Pietarin puolustukseksi ja se sijaitsee vehreällä paikalla Saimaan äärellä. Kulttuurikohde sopii myös eläinten ystävälle, sillä linnoituksen mailla laiduntavat kesäisin lampaat.

Vauhtiveikkojen kannattaa puolestaan suunnata Pettilän kylään, jossa järjestetään heinäkuussa vuosittaiset polkuformulakisat. Hyväntuulinen koko perheen kylätapahtuma keskittyy hauskanpitoon ja yhdessäoloon.

Savitaipaleella nautitaan lähiruokaa

K-kauppias kertoo Savitaipaleen lähiruokakulttuurin olevan voimissaan. Paikalliset tuottajat ovat K-Market Savitaipaleelle tärkeitä ja heidän tuotteitaan pyritään ottamaan valikoimiin usein.

Esimerkiksi Ostolan rieska on tunnettu laajasti eteläkarjalaisten sekä pääkaupunkiseudulta asti matkustavien mökkiläisten keskuudessa. “Sitä myydään parhaimmillaan toista sataa kappaletta juhannusviikolla.” Kauppiais-Tero kertoo. Myös Tapanaisen perunat ja kesäsipulit sekä Kuoliman muikku ovat paikallisia erikoisuuksia. Lähiruoan tuottaminen ei Savitaipaleella katso ikää, sillä myös 80-vuotias mehiläisfarmari Aune toimittaa itse kasvattamiensa mehiläisten hunajaa kauppaan myytäväksi.

Tällaista on Savitaipaleella, tervetuloa kylään!

Löydä oma kesäkohteesi
Etsi lähin K-Market