K palvelee
Muistilista kaupassakäyntiin poikkeustilanteessa

Muistilista kaupassakäyntiin poikkeustilanteessa

Niin asiakkaidemme kuin henkilökuntamme terveys ja hyvinvointi ovat meille ensiarvoisen tärkeitä. Lue tästä muistilista kaupassakäyntiin poikkeusaikana.

Pestään kädet

Pienennä omaa, muiden asiakkaiden ja kaupan henkilökunnan tartuntariskiä perusteellisella saippuakäsipesulla ennen ja jälkeen kaupassakäynnin. Hyvä muistisääntö on pestä käsiä vähintään 20 sekunnin ajan, huolehdi myös kunnollisesta käsien kuivaamisesta.

Pidetään turvaväliä

Kaupassa sinun olisi hyvä pitää turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Lähikontaktia välttämällä pienennät tartuntariskiä.

Ei pärskitä

Jos kaupassa alkaa yskittää, huomioi muut asiakkaat ja henkilökunta suojaamalla suusi yskimällä hihaasi tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.

Kipeänä jäädään kotiin

Jätä kaupassakäynti väliin mikäli olet kipeä ja pyydä sen sijaan tarvittaessa kauppa-apua joltain läheiseltäsi tai naapurilta. Hyödynnä ruoan verkkokauppaa mahdollisuuksien mukaan, voit tarkistaa täältä postinumerolla oman alueesi kotiinkuljettavat K-Ruoka-verkkokaupat.

Suositaan korttimaksamista

Suosi kaupassa asioidessasi korttimaksamista ja pyri välttämään mahdollisuuksien mukaan käteisen rahan käyttöä. Hyödynnä monista pankkikorteista löytyvää lähimaksuvaihtoehtoa silloin kuin se on mahdollista.

Muistetaan maltti

Poikkeuksellisina aikoina ruokaa on hyvä varata sopivissa määrin kappeihin, mutta huomioithan oman ostoskorin tuotemäärissä myös muiden asiakkaiden todelliset tarpeet. Ruoka ja muut päivittäistavaratuotteet eivät hetkellisistä puutteista huolimatta tule loppumaan, joten varautuminen suurilla ostoksilla ei ole tarpeen.

Kauppojen hyllyjä täydennetään myös kasvaneen kysynnän aikana päivittäin. Jos oma suosikkituotteesi puuttuu hyllystä, pyydämme ymmärrystä ja malttia.