Kaksi puistoa. Parisataa nälkäistä. Mitä tehdään?

Kaksi puistoa. Parisataa nälkäistä. Mitä tehdään?

Päivitetty 18.8.2020

No. Tavallista parempaa puistoruokaa!

K-Supermarket logo

Me halusimme herättää keskustelua lapsiperheiden tilanteesta. Ja tehdä asialle jotakin. Korona on aiheuttanut huolta ja suoranaista pulaa ruoasta. Nyt koulujen alkaessa monessa lapsiperheessä pelätään sekä tartuntaa että tulevaa toimeentuloa. Poikkeuskeväänä kouluruokailujakin peruttiin. Joillekin lapsille se on ollut päivän ainoa lämmin ateria.

KSM puistoruokailu 1

Tavallista parempi ruoka ja kaikki ihmiset hyvän ruoan ympärillä ovat K-Supermarketille tärkeintä. Siksi Vantaan Koivukylän ja Hakunilan Håkansbölen kartanon puistossa tarjottiin 11.8. tiistaina kaikille halukkaille tavallista parempi puistoruokajuhla.

KSM puistoruokailu 6

K-Supermarketin Malla teki lapsille ilmapallo-miekkoja, -koiria ja -kukkasia. Villit pikkupojat riehuivat miekkoineen nurmikolla, mutta viltillä keittolautasten ääressä he rauhoittuvat kertomaan ruoan olevan niin hyvää, että sitä olisi saattanut maistaa perheen nirso kissakin. Pienin pojista kertoi ettei ikinä itse aio kalastaa, mutta kalasoppaa aikoo syödä aina, - Jos se on tällasta.

KSM puistoruokailu 8

KSM puistoruokailu 9

K-Supermarket Hakunila on paikallisen ruoka-avun konkari. Kauppiaat Janne ja Tiina Jutila ovat auttaneet perheitä eri tavoin jo vuosia. He tulivat tälläkin kertaa paikalle, ja kertoivat paikallisen avun merkityksestä ja yhteisöllisyydestä Hakunilassa. - Me ollaan mukana aina kun pyydetään, Tiina kertoi.

KSM puistoruokailu 2

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on puolestaan elänyt lapsiperheiden rinnalla läpi koko poikkeusajan ja jakanut leikkipuistoissa ruokaa läpi tämänkin kesän. He kertoivat konkreettisesti, mitä nälkä perheissä on. Siksi Rautkalliossa ja Håkansbölessä Vantaalla syötiin Hella Food -nuorten valmistamaa tavallista parempaa lähikalasoppaa, uunilämmintä leipää ja jälkkäriksi mystisen mustaa pehmistä. Jätskistä pikkupojat totesivat sen maistuneen hyvästi mustikalle ja vähän myös oudolle.

Se on tässä se rakkaus -laulu soi, ja Malla lauloi. Ja koulukin alkaisi vasta ylihuomenna.

KSM puistoruokailu 5

KSM puistoruokailu 4

KSM puistoruokailu 3