Hyppää sisältöön
Helppo lohikeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo lohikeitto

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Helppo kalakeitto tehdään kypsistä pariisinperunoista tai edellisen päivän keitetyistä perunoista. Se valmistuu nopeasti.
  • Kananmunaton

Ainekset

4–5 annosta
  • 1 l vettä
  • 1–2 kalaliemikuutiota
  • 8–10 maustepippuria
  • 8–10 mustapippuria
  • 1 (120 g) sipuli
  • n. 800 g pariisinperunoita tai keitettyjä perunoita
  • n. 300 g lohta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1–2 dl Pirkka kuohukermaa
  • 1 dl tilliä

Ravintosisältö

  • Energia
    380 kJ / 91 kcal
  • Rasva
    4,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,8 g
  • Hiilihydraatit
    8,5 g
  • josta sokereita
    0,5 g
  • Proteiini
    4,2 g
  • Suola
    0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja pippurit.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia.
  3. Kuutioi kala ja nostele kalapalat sekä perunat keittoon. (Jos käytät keitettyjä perunoita, kuori ja paloittele perunat ensin). Mausta suolalla ja hauduta kannen alla 3–5 minuuttia, kunnes kala on läpikuultamatonta perunat lämpimiä.
  4. Viimeistele keitto kermalla ja tillillä. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Huom! Voit listätä keittoon myös hieman kuutioitua kylmä- tai lämminsavulohta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (329 arviota)

  • Herkkusuu
    6 kuukautta sitten
    Maku on paljon parempi jos jättää kerman pois.
  • Lohichef
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti, laitoin n. 400g lohta ja 1-2 porkkanaa lisäksi. Sen lisäksi paistoin lohen ensin pannulla. Oli hyvä lohi-muu aines suhde sillä mallilla.
  • Vexi
    1 vuosi sitten
    Ton kuohukerman tilalle kannattaa laittaa koskenlaskija sulatejuustoa.
  • Leppijussi
    1 vuosi sitten
    Lohta laittaisin enemmän ja tilliä vähemmän
  • Satu
    2 vuotta sitten
    Hyvä perusresepti. SEPPO JÄTÄ SE TILLI POIS 😂