Helppo lohikeitto
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Helppo kalakeitto tehdään kypsistä pariisinperunoista tai edellisen päivän keitetyistä perunoista. Se valmistuu nopeasti.
- Kananmunaton
Ainekset
4–5 annosta
- 1 l vettä
- 1–2 kalaliemikuutiota
- 8–10 maustepippuria
- 8–10 mustapippuria
- 1 (120 g) sipuli
- n. 800 g pariisinperunoita tai keitettyjä perunoita
- n. 300 g lohta
- 1/2 tl suolaa
- 1–2 dl Pirkka kuohukermaa
- 1 dl tilliä
Ravintosisältö
- Energia380 kJ / 91 kcal
- Rasva4,5 g
- josta tyydyttynyttä1,8 g
- Hiilihydraatit8,5 g
- josta sokereita0,5 g
- Proteiini4,2 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja pippurit.
- Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia.
- Kuutioi kala ja nostele kalapalat sekä perunat keittoon. (Jos käytät keitettyjä perunoita, kuori ja paloittele perunat ensin). Mausta suolalla ja hauduta kannen alla 3–5 minuuttia, kunnes kala on läpikuultamatonta perunat lämpimiä.
- Viimeistele keitto kermalla ja tillillä. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Huom! Voit listätä keittoon myös hieman kuutioitua kylmä- tai lämminsavulohta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −8 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,30/2 kpl5,75/lIlman Plussa-korttia 1,25/kpl (6,25/l)
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
Voisit pitää myös näistä
- Videoalle 30 min3,5(78 arviota)
- alle 30 min3,3(97 arviota)
- 30 - 60 min3,9(784 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,9(22 arviota)
- alle 30 min3,8(127 arviota)
- 30 - 60 min4,2(147 arviota)
- Arkiston aarrealle 30 min3,6(25 arviota)
- 30 - 60 min4,0(46 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (329 arviota)
- Herkkusuu6 kuukautta sittenMaku on paljon parempi jos jättää kerman pois.
- Lohichef1 vuosi sittenHyvä resepti, laitoin n. 400g lohta ja 1-2 porkkanaa lisäksi. Sen lisäksi paistoin lohen ensin pannulla. Oli hyvä lohi-muu aines suhde sillä mallilla.
- Vexi1 vuosi sittenTon kuohukerman tilalle kannattaa laittaa koskenlaskija sulatejuustoa.
- Leppijussi1 vuosi sittenLohta laittaisin enemmän ja tilliä vähemmän
- Satu2 vuotta sittenHyvä perusresepti. SEPPO JÄTÄ SE TILLI POIS 😂