5 vinkkiä herkän ihon hoitoon Erisanilta

5 vinkkiä herkän ihon hoitoon Erisanilta

Päivitetty 24.4.2019

Herkkä iho reagoi kevään ja kesän tuomiin haasteisiin eri tavoin kuin syksyllä ja talvella. Seuraavilla vinkeillä hoidat ja suojaat herkkää ihoasi pölyltä ja auringonpaisteelta.

1. Puhdista aamuin illoin

Keväällä ilmassa on katupölyä, joka voi tukkia ihohuokosia. Kasvojen iho puhdistetaan puhdistusemulsiolla tai -geelillä aamuin illoin ja puhdistus viimeistellään kasvovedellä. Kasvovettä voi käyttää myös pesujen välillä ihon raikastamiseen. Käytä haaleaa vettä kun peset kasvojasi. Kuuma vesi voi kuivattaa ja ärsyttää ihoa.

2. Kosteuta ja suojaa päivisin

Keväällä ja kesällä kasvo- ja vartalovoiteeksi riittää useimmille hieman kevyempi voide kuin talvella. Hyvä voide kosteuttaa ihoa ja suojaa sitä ulkoisilta rasituksilta. Voide imeytyy parhaiten hieman kosteaan ihoon, joten se kannattaa levittää heti pesun jälkeen. Muista myös silmänympärysihon kosteutus.

erisan silmanymparysvoide 680x300

3. Uudista ja ravitse öisin

Iho uudistuu vilkkaasti yön aikana. Yövoide tukee ihon yönaikaista uusiutumista ja auttaa ihoa palautumaan päivän rasituksista.

4. Suojaudu auringolta

Kevät ja kesäaikaan on tärkeää suojautua auringolta. Parhaiten suojaudut peittävällä vaatetuksella sekä riittävillä suojakertoimilla. Muista ihon aurinkosuojaus myös pilvisinä päivinä.

5. Pehmennä koppurakantapäät

Nyt on aika hoitaa jalat sandaalikuntoon. Käytä jaloille paksua ja ravitsevaa voidetta keskittyen erityisesti kantapäihin. Levitä voide illalla ja anna vaikuttaa yön yli – tehosta voiteen vaikutusta sukilla.