Hoida iho hehkuvaksi – kuusi tehokasta vinkkiä

Hoida iho hehkuvaksi – kuusi tehokasta vinkkiä

Päivitetty 19.7.2022

Ihonhoito ei ole vaikeaa, kun valitset ihollesi sopivat tuotteet ja helpon rutiinin. Näillä ohjeilla ihosi voi hyvin ja hehkuu kauniina.

1. Ota rutiini haltuun

Ihonhoidossa tärkeintä on säännöllisyys. Kokoa itsellesi helppo rutiini: puhdista, kosteuta ja suojaa kasvojen iho. Valitse ihollesi sopiva puhdistustuote ja käytä sitä joka päivä, vaikka et meikkaisikaan. Kun sinulla on hellästi kuorivia AHA-happoja sisältävä putsari, et välttämättä tarvitse erillistä kuorintavoidetta. Kosteuta ja suojaa ihoa seerumilla ja voiteella. Suojakerroin päivävoiteessa on kätevä. Muista, että myös rasvoittuva iho tarvitsee kosteutusta. Valitse silmänympärysiholle oma tuote, joka hoitaa hellästi herkkää ihoaluetta.

2. Muista vitamiinisi

Ihon tärkeimmät vitamiinit ovat A, B ja C. A-vitamiini auttaa tutkitusti hillitsemään ennenaikaista ikääntymistä, sillä se uudistaa ihoa tehokkaasti. Esimerkiksi retinoli-seerumia on hyvä levittää iholle iltaisin, sillä se voi herkistää ihon palamiselle auringossa. B-vitamiineista etenkin B3 eli niasiiniamidi lisää ihon kimmoisuutta, supistaa ihohuokosia ja tasoittaa ihon sävyä. C-vitamiini auttaa kirkastamaan ihonsävyä, tuomaan iholle hehkua ja kiinteyttämään ihoa. Lisäksi se on voimakas antioksidantti, joka suojaa ihosoluja hapettumiselta.

3. Torju pigmenttiläiskät

Jos kasvojesi ihoon ilmestyy varsinkin kesällä ruskeita pilkkuja tai läiskiä, kyse voi olla pigmenttimuutoksista. Ne johtuvat siitä, että iho innostuu tuottamaan liikaa melaniinia eli väriainetta. Pigmenttiläiskiä voi ehkäistä käyttämällä korkeaa aurinkosuojakerrointa. Jo syntyneitä pigmenttimuutoksia voi haalistaa tehoseerumilla, joka tehostaa ihon uudistumista ja hillitsee liiallista melaniinintuotantoa.

MicrosoftTeams-image (56)

4. Valitse ihollesi yöhoitaja

Yöllä elimistö palautuu stressistä ja korjaa vaurioita. Myös iho uudistuu parhaiten juuri öisin. Iho tuottaa levossa esimerkiksi enemmän kollageenia. Yövoiteilla, -seerumeilla ja -naamioilla voi tukea ihon luontaista uudistumisprosessia yön aikana. Raaka-aineista esimerkiksi trendikäs kuparipeptidi tehostaa ihon palautumista tehokkaasti.

5. Kosteuta ja säilytä hehku

Kun haluat pitää kiinni päivetyksestä mahdollisimman pitkään, älä tingi kosteutuksesta kasvoilla tai vartalolla. Jos iho pääsee kuivumaan, väri karisee iholta kuivan solukon mukana. Ihon säännöllinen ja tehokas kosteuttaminen on tärkeää myös, jos käytät itseruskettavia tuotteita. Käytä vartalovoidetta kaksi kertaa päivässä. Valitse helposti levittyvä ja nopeasti imeytyvä koostumus, jotta voidetta tulee käytettyä. Vanha tuttu aloe vera on jälleen trendikäs ainesosa. Se kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa myös auringonoton jälkeen.

6. Hoida myös meikillä

Meikeissä käytetään yhä enemmän samoja raaka-aineita kuin ihonhoitotuotteissa. Esimerkiksi kosteuttavaa seerumia sisältävä peitevoide ei vain peitä tummia silmänalusia vaan myös hoitaa ihoa värin alla ja auttaa heleyttämään ja silottamaan ihoa. Hoitavien ainesosien ansiosta iho näyttää meikistä huolimatta kosteutetulta ja luonnollisen kauniilta eikä kuivalta tai pakkeloidulta.

Uusi Kauneuskuvasto on ilmestynyt - selaa kuvastoa ja löydä parhaat tuotteet ja tarjoukset!