Näin valitset sopivan huulipunasävyn kesäksi – GOSH-asiantuntija kertoo 4 parasta vinkkiä

Näin valitset sopivan huulipunasävyn kesäksi – GOSH-asiantuntija kertoo 4 parasta vinkkiä

Päivitetty 14.9.2021

Nude, lämmin punainen vai viileän pinkki? Kesä on täynnä ihania huulipunasävyjä. GOSH-asiantuntijan vinkeillä löydät juuri sinulle parhaan punan.

Tanskalaisen GOSH Copenhagenin vegaaniset ja hajusteettomat huulipunat löydät valittujen K-Citymarketien kauneusosastolta.

1. Omaan ihonsävyyn sopiva

Perussääntönä yleensä on, että huulipunan sävy kannattaa valita oman ihonsävyn mukaan. Jos ihon pohjasävy on viileä ja se vivahtaa siniseen tai punertavaan, kannattaa valita viileänsävyinen huulipuna. Jos ihon oma pohjasävy on lämmin ja se vivahtaa keltaisen- tai oliivinsävyyn, suositellaan lämpimänsävyistä punaa. Näin sävy imartelee ihosi sävyä ja saa sen hehkumaan luonnollisesti.

Jos et ole varma omasta ihonsävystäsi, mieti, miten rusketut. Jos et yleensä rusketu, vaan lähinnä palat, ihosi pohjasävy on todennäköisesti viileä. Jos rusketut helposti, ihosi pohjasävy on todennäköisesti lämmin.

2. Muuhun meikkiin tai vaatetukseen sopiva

Jos rakastat lämpimiä sävyjä ja vaikkapa kultaisen sävyisiä koruja, huulipunasikin voi hyvin olla lämpimän sävyinen. Jos sinua vetävät puoleensa viileänsävyiset vaatteet ja hopeakorut, myös huulet voi punata viileillä sävyillä.

Vastaväreilläkin voi kuitenkin leikitellä. Esimerkiksi vihreä paita ja punainen huulipuna voivat olla täydellinen yhdistelmä, samoin kylmän sininen mekko ja lämmin korallipuna.

GOSH KCM kuvitus 680x405

3. Meikkityylin mukaan

Meikkiä suunnitellessa voi jakaa kasvot kahteen osaan eli silmiin ja huuliin. Jos silmämeikki on tumma tai värikäs, huuliin voi olla hyvä valita hillitympi sävy. Tämä siksi, että kohdistamme aina automaattisesti katseemme kasvoissa joko silmiin tai huuliin.

Jos silmämeikkisi on värikäs, ja valitset nuden eli lähellä ihon tai huulten sävyä olevan huulipunan, muista tämä: huulilla olevan nudesävyn pitäisi olla oman ihon sävyä tummempi. Vaaleampi nude voi antaa kalvakkaan vaikutelman ja kasvoista katoaa eloisuus.

Joskus ihanan punaiset huulet ovat juuri se juttu. Valitse silloin silmiin hillitympi meikki.

4. Matta vai kiiltävä puna?

Jos tahdot kestävän lopputuloksen, huulipunan kannattaa olla matta. Samoin matta huulipuna sopii yleensä hyvin pariksi matalle luomivärille ja meikkivoiteelle. Heleään ja hehkuvaan meikkiin sopii yleensä paremmin kiiltävä puna.

Jos haluat esille punan pigmenttisyyttä, laita huuliin ensin hieman meikkivoidetta ja levitä puna huulille sen jälkeen.

Ja vielä lopuksi: tärkeintä on, että huulipuna saa hymyn omille huulillesi ja olosi on siinä itsevarma. Voit hyvin siis päättää unohtaa kaikki säännöt – ja nauttia kesästä juuri sellaisessa huulipunassa, jota rakastat!

Vinkit antoi GOSH-asiantuntija Karolina Ammondt.

GOSH KCM kuvitus 680x405 2

GOSH Copenhagen valmistaa jatkossa vain vegaanisia tuotteita

  • Tanskalainen kosmetiikkasarja GOSH Copenhagen kehittää innovatiivisia, laadukkaita ja kestävää kehitystä tukevia meikkituotteita korkealaatuisista ja puhtaista raaka-aineista.
  • Tällä hetkellä 70 % eli suurin osa GOSH-tuotteista on vegaanisia. Niissä ei ole käytetty mitään eläinperäisiä ainesosia, kuten mehiläisvahaa. GOSH on sitoutunut lanseeraamaan jatkossa vain vegaanisia tuotteita, ja kaikki tulevat uutuustuotteet valmistetaan vegaanisiksi.
  • Jopa 84 prosenttia GOSH-tuotteista on täysin hajusteettomia, jolloin ne sopivat herkkäihoisille ja hajusteyliherkille.
  • GOSH-tuotteet kehitetään ja valmistetaan Tanskassa korkealaatuisista ja puhtaista raaka-aineista.

GOSH Luxury Nude Lips - ja Luxury Red Lips -huulipunat

Runsaasti väripigmenttiä sisältävät GOSH Luxury Nude Lips - ja Luxury Red Lips -huulipunat antavat huulille intensiivisen ja pitkäkestoisen värin. Voidemaiset huulipunat sisältävät uudenlaisia valoa heijastavia pigmenttejä, jotka antavat huulille kirkkaan ja kiiltävän pinnan. Lisäksi tuotteet sisältävät E-vitamiinia, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta, sekä kasviöljyjä, jotka hoitavat ja suojaavat huulten ihoa. Tuotteet ovat hajusteettomia ja vegaanisia.

Gosh-tuotteet saatavilla K-Citymarketeista.

Katso tuotteita myyvät myymälät täältä.

Tutustu Gosh-brändiin alla olevilta videoilta tai tästä.