Huulipunan paluu – näin löydät juuri sopivan sävyn itsellesi

Huulipunan paluu – näin löydät juuri sopivan sävyn itsellesi

Päivitetty 12.7.2021

Millainen huulipunasävy sopii parhaiten sinulle? Miten saa kestävän huulimeikin? Lue vinkit!

Rajaa huulimeikistä kestävämpi

Kun haluat pitkäkestoisen huulimeikin, pohjusta huulet huolellisesti. Käytä siihen huulimeikin pohjustusainetta eli lip primeria ja/tai huultenrajauskynää. Rajaa ja väritä huulet ensin kauttaaltaan huulipunan sävyyn sointuvalla huultenrajauskynällä. Primer ja rajaus auttavat huulipunaa pysymään paikoillaan. Rajaamalla voit myös muotoilla huulia maltillisesti täyteläisemmiksi. Huultenrajauskynästä on apua huulten rajojen hahmottamiseen myös, jos huulten oma pigmentti on haalistunut iän myötä.

Levitä lopuksi huulipuna. Voit sipaista huulipunan huulille joko suoraan hylsystä tai käyttää huulipunasivellintä. Muista, että punaa tarvitaan kerralla melko vähän. Jos huulille laittaa liikaa huulipunaa kerralla, se voi levitä ja tarttua myös helpommin hampaisiin. Helppo kikka välttää huulipunan tarttuminen hampaisiin on työntää etusormi suuhun huulipunan levittämisen jälkeen, sulkea suu ja vetää sormi ulos. Ylimääräinen puna tarttuu näin sormeen eikä hampaisiin.

Kuori huulten iho säännöllisesti ja kosteuta huulet hyvin, niin huulipuna näyttää kauniilta. Erityisen tärkeää tämä on mattasävyjen kanssa, sillä matta pinta korostaa huulten epätasaisuutta ja kuivuutta.

Mikä huulipunasävy sopii sinulle parhaiten?

Kirkkaanpunainen

Puhtaanpunainen huulipuna sopii kaikille, onpa ihosi vaalea tai ruskettunut. Mitä viileämpi punasävy, sitä paremmin se huijaa valkoiset hampaat! Varmin tapa pitää väri paikoillaan on rajata ja värittää huulet ensin rajauskynällä.

Vaalea roosa

Vaaleanpunainen huulipuna on luonnollinen valinta ja sopii monelle. Vaaleaa punaa on myös helppo lisätä huulille lennossa ilman peiliä. Valitse sävy, joka raikastaa kasvojesi ihoa. Kovin murrettu roosa voi näyttää tunkkaiselta.

Fuksianpunainen

Pinkki, aniliini, vadelma ja fuksia ovat rohkeita värejä, jotka huomataan. Viileä eli siniseen kevyesti taittava sävy raikastaa hymyn. Etenkin vadelma sopii monille. Muista kuoria ja kosteuttaa huulten iho hyvin ennen sähäkän värin käyttöä.

Viininpunainen

Burgundi, luumu, kanerva ja viininpunainen ovat kauniin intensiivisiä värejä lähestyvään syksyyn. Älä pelkää liikaa tumman punan huulia kaventavaa vaikutusta. Valitse sävy, jossa on ripaus lämpöä, niin vältät liian tiukan ilmeen.

Nude

Puuterin eri sävyt ovat nyt todella muodikkaita huulilla. Huulten luonnollinen väri vaikuttaa paljon siihen, miltä eri nudet näyttävät iholla. Testaa siis useita sävyjä. Jos ihosi on vaalea, vältä täysbeigeä. Se voi saada kasvot näyttämään värittömiltä. Roosaan taittava nude sen sijaan sopii monille.

Vinkki!

Kokeile tehdä koko meikki huulipunalla. Taputtele roosaa tai korallin sävyistä huulipunaa sormin myös silmäluomille ja poskille. Punaa sitten huulet samalla punalla. Kun teet koko meikin samalla sävyllä, lopputulos on kauniin yhtenäinen ja luonnollisen hehkuva.

K-Citymarketin laajasta valikoimasta löydät sopivan huulipunan juuri sinulle.