Iberon vinkit kotikampaamoon, manikyyriin ja kasvohoitoon

Iberon vinkit kotikampaamoon, manikyyriin ja kasvohoitoon

Päivitetty 30.4.2020

Koti muuttuu hetkessä kampaamoksi, kauneushoitolaksi ja kynsisalongiksi, kun oikeat välineet ja tekniikka ovat hallussa. Iberon valikoimista löytyvät apurit niin hiusten, kynsien kuin kasvojenkin kotihoitoon. Poimi tästä vinkit niiden käyttöön.

Pika-apua kotikampaamosta

Jos hiusten malli alkaa karata käsistä, mutta kampaaja-, tai parturiaika on vielä kaukana, pelastus löytyy kotikampaamosta. Iberon valikoimista löytyvät sekä hiustenleikkaus- että ohennussakset, joiden avulla hiuksia saa fiksattua kotona, kunhan muistaa pari asiaa:

  • Tärkeintä kotikampaamossa on pitää maltti mielessä. Kannattaa mieluummin saksia ensin liian varovaisesti kuin liikaa, sillä lisää saa aina leikattua.
  • Hiuksia on yleensä helpoin leikata hieman kosteina. Muista kuitenkin, että märkinä tai kosteina hiukset näyttävät pidemmiltä kuin kuivina. Kuivat hiukset ovat märkiä kevyemmät ja siten juuresta enemmän koholla, eli märkiä lyhyemmän näköiset. Se korostuu etenkin kiharissa hiuksissa, joita kannattaakin leikata kuivempina, jotta lopputulos on kuivana halutun mukainen.
  • Missä yleensä pidät jakaustasi? Laita se piikkikamman avulla paikoilleen ennen leikkuuta, jotta hiusten malli pysyy toivotunlaisena.
  • Saksiote vaikuttaa leikkausjälkeen. Aivan tasaisen latvan saa pitämällä saksia vaakasuorassa. Jos leikkausjäljestä haluaa hieman pehmeämmän, saksia voi pitää leikatessa viistosti ylöspäin. Vielä enemmän pehmeyttä saa, kun hiustenleikkuun viimeistelee ohennussaksilla lähes pystysuoralla leikkuuotteella.

Kotiparturointiakin nopeammin hiukset fiksattua näin: Harjaa hiukset, kiepauta ne ponnarille ja jää odottelemaan kampaaja-aikaa kaikkien ihanien hiusdonitsien kanssa. Jos hiusten pituus ei riitä ponnarille, hiukset saa pois otsalta roikkumasta, kun sipaisee ne ohimolle kauniilla pinnillä.

ibero kotoilu hiukset 680

Kotimanikyyri käden käänteessä

Kynnet saa käden käänteessä kuntoon oikeilla välineillä. Kotimanikyyri aloitetaan muotoilemalla kynnet haluttuun muotoon viilalla. Tiesitkö, että viilaa kannattaa liikuttaa aina vain kynnen reunoilta keskiosaan päin? Edestakaisin viilaaminen voi nimittäin aiheuttaa kynsien liuskoittumista. Jos kynnet ovat pitkät, ne voi lyhentää kynsisaksilla ennen viilalla muotoilua.

Muotoilun jälkeen siloitetaan ja kiillotetaan kynnen pinta, jotta kynsilakka levittyy kauniin tasaisesti. Siihen soveltuu esimerkiksi Iberon monireunainen kynnenkiillotin, jonka eri reunoilla voi tehdä kaikki kotimanikyyrin vaiheet lyhentämisestä kiillotukseen.

Vielä ennen lakkausta kynnet kannattaa pestä huolellisesti kynsiharjan ja saippuan kanssa. Siten lakkaus pysyy kauniina mahdollisimman pitkään, eikä lähde lohkeilemaan ennenaikaisesti viilauksesta ja kiillotuksesta irronneen kynsipölyn takia.

Sitten lakataan. Parhaan lopputuloksen saa, kun levittää ensin ohuen kerroksen pohjalakkaa, joka estää kynsien värjäytymisen ja auttaa värilakkaa pysymään kauemmin kauniina. Kun pohjalakka on kuivunut, levitetään värillinen lakka. Värilakkaa voi lisätä ensimmäisen kerroksen kuivuttua vielä toisenkin kerroksen. Kotimanikyyri viimeistellään levittämällä kuivuneen värilakan päälle kerros päällyslakkaa, joka tekee pinnasta kestävän ja kiiltävän.

iber kotoilu kynnet 68

Kasvohoito kymmenessä minuutissa

Jokailtainen kasvojen pesuhetki muuttuu muutaman tuotteen avulla ihanaksi kasvohoidoksi. Aloita pesemällä ja kuorimalla kasvot konjac-sienellä. Levitä sitten kasvoille puhdistusemulsiota tai muuta kasvojenpuhdistustuotettasi. Käy kasvot läpi hyvin kostutetulla konjac-sienellä hellästi pyörivin liikkein. Vältä silmänympärysihoa. Meikki ja päivän tomut peseytyvät pois kasvoilta ja sieni kuorii samalla hellästi ihoa.

Kun iho on kostea ja ihohuokoset avoimet, komedoraudalla saa kotonakin paineltua ihohuokosista mustapäitä ja epäpuhtauksia. Sen kanssa tulee kuitenkin olla varovainen ja painella vain helposti ihohuokosista ulos tulevia epäpuhtauksia. Sitä ei tule käyttää voimalla ja väkisin, koska sillä voi saada aikaan jopa arpia. Kasvot kannattaa komedoraudalla painelun jälkeen pyyhkiä vielä kasvovedellä ja puhdistaa myös rauta huolellisesti.

Kulmakarvat saa ojennukseen kahdella tuotteella. Nypi ensin kaikki epämääräiset hojottajat ja muotoile sen jälkeen kulmat kulmakarvaveitsen avulla. Maltti on tässäkin valttia, ja kannattaa aina nyppiä liian varovasti kuin liian paljon. Kasvohoidon kruunaa lopuksi kasvoille levitettävä kosteuttava naamio. Jos et ikinä ole levittänyt kasvonaamiota siveltimellä, kuten meikkivoidesiveltimellä, kannattaa kokeilla. Ihanaa arjen luksusta!

ibero kotoilu kasvot 680