Iberon vinkit kestävään meikkipohjaan

Iberon vinkit kestävään meikkipohjaan

Päivitetty 19.11.2020

Meikkipohjan kestävyys on usein koetuksella sään, pitkän päivän tai uutena ilmiönä kasvomaskin takia.

K-Citymarket-logo 680 x 50

Omalle iholle sopivilla tuotteilla on oma osuutensa meikkipohjan pysyvyydessä, mutta yhtä tärkeässä roolissa ovat ihonhoito ja välineet sekä tekniikka, joilla meikin tekee.

Kaikki alkaa ihonhoidosta

Hyvinvoivalle ja kosteutetulle iholle meikki levittyy tasaisimmin ja pysyy hyvänä pitkään. Hyvinvoivan ihon resepti on unen ja ravinnon lisäksi huolellinen kasvojen pesu, tarpeeksi usein tehtävä kuorinta sekä riittävä kosteutus. Kasvojen päivittäisen pesun apuna voi käyttää esimerkiksi Iberon puhdistussieniä, joilla kasvojen puhdistustuotteesta saa parhaan tehon irti.

Etenkin kuivan ihon säännöllinen kuoriminen saattaa kuulostaa nurinkuriselta, mutta kuiva iho kaipaa kuorintaa yhtä lailla kuin rasvainen. Kuorinta poistaa kasvoilta kuollutta ihosolukkoa ja auttaa siten kosteuttavia hoitotuotteita imeytymään paremmin. Kuivalle iholle ei tosin kannata käyttää liian rajuja kuorintoja, vaan esimerkiksi Iberon kasvikuidusta valmistettu, sydämen muotoinen konjac-sieni kuorii kuivankin ihon hellävaraisesti. Kuorinnan jälkeen kasvoja on hyvä helliä kosteuttavalla naamiolla. Sen voi levittää sormien sijaan puhtaalla, suurella meikkisiveltimellä, mikä tuo kasvojen hoitohetkeen ihanaa arjen luksusta.

Ibero meikkausartikkeli kuva1 680

Meikissä ratkaisevat tuotteet ja tekniikka

Itse meikkauksessa meikkipohjan kestävyyden ratkaisevat omalle iholle sopivat meikkituotteet, hyvät välineet ja oikea tekniikka. Esimerkiksi ihon meikille valmistelevia ja sen pintaa tasoittavia pohjustustuotteita on paljon erilaisia. Myös voimakasta peittävyyttä kaipaaviin kohtiin tarkoitettuja peitevoiteita on lukuisia, joten kannattaa selvittää, mitä oma iho kaipaa. Lähes poikkeuksetta peitevoiteen saa kuitenkin helpoiten paineltua paikoilleen pienipäisellä peitevoidesiveltimellä, jolla ulottuu tarkasti hankalimpiinkin kohtiin, kuten nenänpieliin ja silmänalusiin. Toisena vaihtoehtona on käyttää apunaan meikkisienen kulmia, joilla peitevoiteen saa taputeltua tarkasti haluamiinsa kohtiin.

Meikkivoiteen saa kestämään, kun sitä ei levitä kerralla yhtä paksua kerrosta, vaan aloittaa yhdellä ohuella ja levittää toisen kerroksen lisäpeittävyyttä kaipaaviin kohtiin. Omalle meikkivoiteelle paras levitysväline riippuu mieltymysten lisäksi itse meikkivoiteesta. Yleisesti ottaen pisarameikkisienellä on helppo levittää ohut kerros jopa paksua meikkivoidetta, kun taas siveltimillä saa luotua peittävyyttä ohuellakin meikkivoiteella. Meikkivoiteen voi myös ensin levittää siveltimellä ja sen jälkeen viimeistellä meikkisienellä painellen. Omalle meikkivoiteelle parhaan levitysvälineen löytääkin vain kokeilemalla.

Tekniikan puolesta meikkisienillä saa parhaan lopputuloksen painelemalla meikkivoiteen kevyesti iholle. Pisarameikkisieni on parhaimmillaan kun sen kastelee ennen käyttöä, jolloin se ei ime meikkivoidetta itseensä, ja meikkivoidetta kuluu vähemmän. Siveltimillä puolestaan tasaisimman lopputuloksen saa maalarimaisten pitkien vetojen sijaan liikuttelemalla sivellintä lyhyin, pyörivin liikkein. Meikin lopputuloksen kannalta tärkeää on myös siveltimen karvan laatu. Iberon meikkisiveltimien karva on vegaaniystävällistä, laadukasta nailonia. Se on monin tavoin aitoa karvaa parempi, sillä se ei ime meikkivoidetta itseensä, kestää hyvin tiuhaakin pesua ja on siten hygieeninen.

Ibero meikkausartikkeli kuva2

Kullekin puuterimaiselle meikkituotteelle, kuten aurinkopuuterille, poskipunalle ja puuterille on hyvä varata omat siveltimensä. Lämpöä kasvoille tuova aurinkopuuteri levittyy paikalleen poskiluun alapuolelle suurella kabuki-siveltimellä, jolla jäljestä saa ihanan pehmeän. Poskipuna puolestaan piristää ilmettä poskipään korkeimmalla kohdalla, jolle se löytää helposti viistopäisellä poskipunasiveltimellä. Sivellintä kannattaa kopauttaa napakasti ennen puuterimaisen värin lisäämistä kasvoille, jotta väriä tulee sopivasti. Jos kasvoille kuitenkin pääsee liikaa väriä, sitä voi häivyttää puhtaalla puuterisiveltimellä liikuttelemalla sivellintä ulos- ja ylöspäin, jotta ilme ei valahda. Puuterisiveltimellä lisätään lopuksi myös meikin kiinnittävä puuteri niille kasvojen alueille, jotka ovat taipuvaisia kiiltelemään. Siveltimen kopautuskikka on hyvä muistaa tässäkin, jottei kasvoiltaan löydä paksua, kakkumaista puuterikerrosta.

Kuten kasvot, myös meikkausvälineet kaipaavat pesua, jotta iholle ei kerry epäpuhtauksia likaisten välineiden takia. Siveltimet on hyvä pestä säännöllisesti miedolla saippuavedellä ja antaa kuivua ilmavasti lappeellaan. Myös meikkisienet, etenkin käytettäessä kasteltava pisarameikkisieni, kannattaa pestä lähes jokaisen käytön jälkeen miedolla saippuavedellä ja kuivattaa rauhassa ilmavassa paikassa.

Iberon välineet parhaaseen meikin lopputulokseen löydät K-Citymarketista.