Löydä oikea hiusten väri - katso vinkit ja ohjeet

Löydä oikea hiusten väri - katso vinkit ja ohjeet

Julkaistu 5.4.2019

Kuinka valita oikea hiusväri? Mitkä sävyt sopivat omalle iholle ja silmien väriin? Lue vinkit ja tutustu samalla Schwarzkopf Only Love -hiusväreihin.

Hiusten värjääminen kotona on helppo ja nopea tapa antaa hiuksillesi rakkautta. Täydellisen lopputuloksen saat valitsemalla sinulle sopivan sävyn. Oikea sävy tuo eloisuutta paitsi hiuksiisi, saa se myös ihosi hehkumaan ja silmäsi säihkymään.

Ihon sävy valinnan pohjana

Jotta uusi hiustesi väri näyttää luonnolliselta, on tärkeää huomioida ihosi sävy. Helppo tapa selvittää onko ihosi sävy lämmin vai kylmä, on tarkastella käsivarren suonia. Ovatko ne vihertäviä? Tällöin sinulla on luultavammin lämmin ihon sävy. Sinertävät suonet viittaavat taas kylmään ihon sävyyn.

Voit myös kurkata korurasiaasi – mikäli viihdyt parhaiten hopeisissa koruissa, on sinulla luultavasti kylmä ihon sävy, kun taas kultakorut viittaavat lämpimämpään sävyyn.

  • Ruskeat ja mustat sävyt Mikäli sinulla on kylmä ihon sävy, sopivat neutraalit ja kylmät sävyt sinulle todennäköisesti parhaiten. Valitse itsellesi sävy, jonka sävynumero päättyy numeroon 0, esimerkiksi 5.0 vaaleanruskea, 4.0 keskiruskea, 3.0 tummanruskea tai 1.0 musta. Mikäli sinulla on lämmin ihon sävy, sopivat lämpimämmät sävyt kuten 4.65 kastanjanruskea, 6.5 karamellinruskea tai 3.65 tumma suklaanruskea sinulle hyvin.

  • Vaaleat sävyt Mikäli sinulla on kylmä ihon sävy, sopivat viileän vaalean sävyt sinulle hyvin, kun taas lämpimät vaalean sävyt sopivat hienosti lämpimämpään ihon sävyyn. Only Love -sarja sisältää kolme kaunista vaalean sävyä, jotka ovat kaikki neutraaleja, 9.0 extra kirkkaanvaaleasta tummempaan 7.0 keskivaaleaan. Nämä sävyt sopivat sekä kylmille että lämpimille ihon sävyille.

  • Muista Lopputuloksen tummuus riippuu paitsi sävyvalinnastasi myös hiustesi sävystä ennen värjäystä. Voit tarkistaa tummuusasteen pakkauksen takana olevasta sävyohjeesta. Mikäli sinulla on jo värjätyt hiukset, valitse tällöin vaaleampi sävy. Jotta lopputuloksesta tulisi luonnollinen, suosittelemme valitsemaan sävyn, joka on korkeintaan kaksi astetta luonnollista hiusväriäsi tummempi. Mikäli haluat tehdä isomman muutoksen hiustesi väriin, suosittelemme kysymään apua kuluttajaneuvonnastamme tai kampaajaltasi.

Bloggari Sara Parikalla on kuvassa sävynä 6.5 karamellinruskea, joka tuo kauniin hehkun hänen lämpimälle ihon sävylleen. Sävyt, joissa on punaisen vivahteita sopivat erityisen hyvin vihreisiin silmiin.

hiusvarin valinta sara schwarzkopf only love 680

Harmaat hiukset

Only Love -tuotteet antavat intensiivisen värin, joka peittää harmaita. Vaaleat sävyt antavat vähemmän harmaanpeittoa. Mikäli sinulla on paljon harmaita hiuksia, valitse tummemman vaalea sävy kuten 7.0 keskivaalea. Jos sinulla on harmaata tyvikasvua, voit hyvin käyttää tummempaa sävyä tyveen ja vaaleampaa pituuksiin. Peittoaste lukee pakkauksen takapuolella.

Mitä paketin numerot oikeastaan tarkoittavat?

Suurin osa hiusväreistä noudattaa kampaamoiden käyttämää värijärjestelmää. Ensimmäinen numero värin nimessä kertoo sävyn tummuuden asteikolla 1-12, missä 1 on musta ja 12 on extra kirkkaanvaalea. Numerot pisteen jälkeen kertovat hiuvärin sävyn esim. onko se neutraali, lämmin vai kylmä.

Schwarzkopf Only Love

Schwarzkopfin uusi hiusvärisarja Only Love antaa intensiivisen ja kestävän värin sekä upeaa kiiltoa hiuksillesi. Tuotteet ovat dermatologisesti testattuja, eivätkä ne sisällä alkoholia, ammoniakkia tai silikoneja. Värit eivät sisällä PPD:tä tai PTD:tä ja ovat ECARF:in (European Centre for Allergy Research Foundation) laatutestaamia. Tuotteet sisältävät luonnollisia ainesosia, jotka hoitavat hiusta, kuten kauramaitoa, soijaproteiinia ja arganöljyä. Only Love -hiusvärit on paitsi valmistettu rakkaudella, lisäksi ne on myös paketoitu rakkaudella – kartonki on valmistettu ympäristöneutraalisti.