Oikean meikkivoidesävyn valinta

Oikean meikkivoidesävyn valinta

Julkaistu 24.8.2021

Tiesitkö, että meikkivoide on oikean sävyinen silloin, kun se ei muuta ihosi sävyä vaan näyttää mahdollisimman samalta oman ihosi kanssa? Mutta miten löytää oikea sävy meikkivoiteeseen?

Meikkivoiteen sävyä kannattaa kokeilla myös luonnollisessa valossa. Liian kalpea meikkivoide saa ihon näyttämään vanhemmalta ja samealta. Liian tumma meikkivoide sen sijaan luo helposti tunkkaisen lopputuloksen.

Lue alta vinkit meikkivoiteen oikean sävyn valitsemiseen:

  1. Meikkivoiteen sävyn testaaminen kädellä ei välttämättä anna oikeaa tulosta, sillä käden ja kasvojen iho voi olla väriltään hyvinkin erilainen. Voit kokeilla kaupassa sävyä esimerkiksi leukalinjaan.

  2. Kokeile muutamaa eri sävyä vierekkäin ollaksesi varma lopputuloksesta. Oikean värinen meikkivoide sulautuu ihosi sävyyn, ilman että joudut erityisesti häivyttämään voidetta ihoon.

  3. Meikkivoide kannattaa valita kasvojen tummimman kohdan mukaan. Jos kaulasi on tummempi kuin kasvojesi iho, valitse sävy kaulasi mukaan. Jos kaulasi taas on vaaleampi kuin kasvojesi iho, valitse meikkivoiteen sävy kasvojesi sävyn mukaan ja tasoita sävyeroa kaulalta aurinkopuuterilla.

  4. Muista, että sävysi voi vaihdella esimerkiksi vuodenajan mukaan. Kesällä voi olla tarve tummemmalle sävylle ja talvella taas vaaleammalle. Voit sekoitella itsellesi sopivimman sävyn yhdistämällä useampaa sävyä keskenään.

Lumene CC Color Correcting -meikkivoiteen kevyen tuntuinen, puolipeittävä koostumus vähentää punaisuutta ja tasoittaa ihon sävyä luoden täydellisen tasaisen, heleän lopputuloksen. Lisäksi meikkivoide suojaa ihoa auringon haitalliselta UVA- ja UVB-säteilyltä (SK 20).

Löydä oma sävysi Suomen rakastetuimman meikkivoiteen sävyvalikoimasta K-Citymarketista!