Lumene – kauneuden kiertotalouden edelläkävijä sivuvirtoja hyödyntäen

Lumene – kauneuden kiertotalouden edelläkävijä sivuvirtoja hyödyntäen

Päivitetty 25.9.2023

Tiesitkö, että LUMENE on hyödyntänyt teollisuuden sivuvirroista saatavia raaka-aineita jo 20 vuotta? LUMENE-tuotteiden pohjoisista raaka-aineista puolet on peräisin elintarvike- ja metsäteollisuuden sivuvirroista ja uusia kehitetään koko ajan.

Esimerkiksi rakastetun LUMENE Nordic-C [Valo] -sarjan bestseller Kirkastava hyaluronitiiviste sisältää jopa 70 prosenttia sivuvirroista saatavia raaka-aineita! Esimerkiksi lakan siemenuute on valmistettu käsin poimituista lakoista saaduista siemenistä, joita syntyy mehunvalmistuksen sivuvirtatuotteena.

Lumene sulapac image article 680x800 fiiliskuva – 1

LUMENE-tuotteet suunnitellaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti Espoossa. Osana sitoutumista kauneuden kiertotalouteen, LUMENE tutkii jatkuvasti parempia pakkausvaihtoehtoja uusiutuvista ja kierrätettävistä materiaaleista. Tänä kesänä LUMENE lanseeraa jälleen rakastettuja kosteusvoiteita biopohjaisissa purkeissa, jotka on kehitetty yhdessä Sulapacin kanssa. Voiteet ovat Nordic-C [Valo] -sarjan Kirkastava & silottava päivävoide ja Heleyttävä & uudistava yövoide.

Lumene sulapac image article 680x800 fiiliskuva

Heleyttävää lakkaa ja C-vitamiinia sisältävät tuotteet ovat innovatiivisia niin sisältä kuin ulkoa, sillä voiteiden vegaaninen koostumus sisältää sivuvirroista saatavia ja luonnosta käsin poimittuja raaka-aineita. Purkeissa puolestaan on hyödynnetty FSC-sertifioitua, metsäteollisuuden sivuvirroista saatavaa pohjoismaista puuta. Biopohjainen purkki on tiedostavan kuluttajan valinta, koska sillä on pienempi hiilijalanjälki kuin perinteisellä muovilla. Tuotteet ovat saatavilla Sulapac-pakkauksissa rajoitetun ajan.