Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Näin valitset sinulle sopivan meikkivoiteen - 5 parasta neuvoa

Näin valitset sinulle sopivan meikkivoiteen - 5 parasta neuvoa

Julkaistu 19.7.2022

Tuntuuko meikkivoiteen valinta vaikealta? Ei enää! Näillä vinkeillä löydät juuri sinun ihollesi parhaan koostumuksen.

1. Mieti jo ennen ostoksille menoa, onko ihosi ennemmin kuiva vai rasvoittuva. Pohdi myös, miltä haluat ihon näyttävän: matalta vai valoa heijastavan heleältä. Haluatko, että meikkivoide peittää kunnolla vai saako iho jäädä luonnolliseksi?

Myynnissä on myös puolipeittäviä meikkivoiteita. Mieti vielä, haluatko, että tuotteessa on myös aurinkosuojakerroin. Kun nämä asiat ovat kirkkaina mielessä, sinun on helpompi löytää sopiva meikkivoide kaupan laajasta tarjonnasta.

2. Kun haluat löytää täydellisen sävyn, mene meikkivoideostoksille ilman ihomeikkiä. Muista, ettei meikkivoiteen ole tarkoitus tummentaa tai vaalentaa ihoasi, vaan sen tulisi olla ihosi värinen ja sulautua siihen mahdollisimman saumattomasti.

Näin meikkivoide tasoittaa mahdollisimman kauniisti myös kirjavaa ihonsävyä. Jos haluat iholle päivettynyttä hehkua, luo se levittämällä aurinkopuuteria ihosi sävyisen meikkivoiteen päälle kasvojen korkeimpiin kohtiin.

3. Etsi sävyä oikeasta väriperheestä. Useat meikkivoidevalmistajat jakavat meikkivoiteensa nykyisin eri sävyperheisiin. Lämpimät (W = warm) sävyt sopivat parhaiten hieman lämpimän sävyiselle, helposti ruskettuvalle iholle. Kylmät (C = cold) sävyt taas sopivat iholle, joka on ennemmin kalpea ja punakka. Neutraali sävy (N = neutral) on hyvä valinta, jos ihosi ei ole kumpaakaan edellä mainituista.

4. Kokeile eri sävyperheiden testeripulloja lähelle kasvojasi peilin edessä. Näin näet, onko ihosi vivahde lämmin, kylmä vai neutraali. Etsi tarkempi meikkivoidesävy oikeasta sävyperheestä, kun se on selvillä.

5. Kokeile meikkivoidetta testeristä leuka- ja poskiluun väliselle alueelle kasvoilla käden sijaan. Tarkista peilistä, mikä sävy sulautuu ihonväriisi parhaiten. Testaa sävyjä mahdollisuuksien mukaan luonnonvalossa, sillä loisteputkien valo voi vääristää vivahdetta.

MicrosoftTeams-image (55)

Vinkki! Kerrosta meikkivoidetta tarvittaessa peittävämmäksi alueittain. Se onnistuu lähes kaikilla meikkivoiteilla. Jos esimerkiksi tummat silmänaluset tai vaikkapa pigmenttiläiskät kaipaavat enemmän peittoa, meikkiä voi taputella enemmän niihin, eikä koko kasvoja ei tarvitse peittää paksulla meikillä. Näin yleisilme pysyy raikkaana ja heleänä.

Uusi Kauneuskuvasto on ilmestynyt - selaa kuvastoa ja löydä parhaat tuotteet ja tarjoukset!