Oikeaoppinen kynsien viilaus - katso vinkit

Oikeaoppinen kynsien viilaus - katso vinkit

Päivitetty 16.4.2020

Kynsien viilaus on hyvä tapa pitää kynnet siisteinä, mutta osaatko tehdä sen oikein? Katso vinkit ja tutustu samalla erilaisiin kynsiviiloihin.

Kynsien leikkaaminen saksilla saattaa kuulostaa helpommalta ja nopeammalta, kuin viilaaminen. Kynsien leikkaus kuitenkin irrottaa kynsilevyjä toisistaan, joka saattaa aiheuttaa liuskoittumista eli kynsilevyjen irtoilua. Leikatessa saattaa käydä myös vahinkoja, tai kynnet voidaan vahingossa leikata liian lyhyiksi.

Suosi siis kynsiviilaa. Valikoimassa on monta erilaista viilaa, joista voit valita juuri sinun käyttöösi sopivan. Viilan valinnassa kannattaa huomioida karkeus, joka on ilmoitettu numeroin. Mitä pienempi luku on, sen karkeampi viila. Esimerkiksi Karkea viila 120 – Hieno viila 240.

Depend Lasiviila nro 2228

Lasiviila on hyvin hienojakoinen, joka mahdollistaa myös edestakaisen kynnen viilaamisen. Se sopii luonnonkynsille, sekä irtokynsille. Lasiviila ei kuivata kynttä ja sillä on erittäin pitkä käyttöikä. Materiaalina lasi on hygieeninen, ja se kestää vahvempaakin pesua ja desinfiointia. Varo kuitenkin, ettei viila pääse tipahtamaan.

2228 680px

Depend Yleisviila nro 2217

Viila, jonka karhealla puolella voi lyhentää reilusti kynsiä ja hienommalla puolella tasoittaa kynnen kärkiä, sekä viimeistellä. 4 eri karkeutta; 120 (karkea), 180 (keskikarkea), 240 (hieno), sekä (320 erittäin hieno). Viila sopii luonnonkynsille sekä irtokynsille.

2217 680px

Depend Kynsiviila Erittäin hieno nro 2216

Kevyeen viilaukseen sekä täydelliseen kärkien viimeistelyyn ja tasoittamiseen. Kaksi eri karkeutta; 240 (hieno) ja 320 (erittäin hieno). Myös tämä viila sopii luonnonkynsille sekä irtokynsille.

2216 680px

Depend Kiillotusviila nro 2208

Kiillotusviila on loistovalinta, mikäli et mieli käyttää kynsilakkaa, mutta haluat että kyntesi ovat huolitellun kiiltävät. 3 eri vaihetta, upean kiiltävä lopputulos! Aloita karhentamalla kynnen pinta viilan roosalla osalla, jonka jälkeen kiillota kynttä valkoisella osalla noin 10-15 sekuntia. Lopuksi viimeistele kynnet viilan harmaalla osalla. Harmaata pintaa voit käyttää niin usein kuin tahdot, mutta muiden osalta suosittelemme pitämään n. 4-5 viikon taukoa.

2208 680px

Depend Kynsiviila Karkea nro 2207

Karkea viila sopii käytettäväksi paksummille luonnonkynsille, tai synteettisille kynsille kuten irtokynsille. Karkea-Keskikarkea viila lyhentää tehokkaasti paksumpiakin kynsiä. Karkeudet 120-180.

2207 680px

Näin viilaat kynnet oikeaoppisesti

  1. Aloita huolellisesta käsienpesusta. Näin välineet pysyvät puhtaana eivätkä pöpöt pääse leviämään.
  2. Suunnittele juuri sinulle sopiva ja mieleinen kynnenmuoto. Kurkkaa esimerkiksi netistä erilaisia kynsimuotoja. Saatat löytää uuden suosikin!
  3. Valitse juuri sinun käyttöösi sopiva kynsiviila. Mikäli päätät hemmotella varpaankynsiä, suosittelemme valitsemaan Depend Karkean kynsiviilan.
  4. Aloita kynnen reunasta. Näin voit kaventaa leveneviä kynsiä. Viilaa muutamalla yhdensuuntaisella vedolla. Tämän jälkeen voit siirtyä kynnen kärkeen, ja tarvittaessa lyhentää kynnen pituutta tai muuttaa muotoa.
  5. Huomaathan, että ainoastaan lasiviilalla voi viilata edestakaisella liikkeellä. Paperiviiloilla viilauksen tulisi tapahtua aina yhdensuuntaisesti, jotta kynsilevyt eivät pääse irtoilemaan toisistaan.
  6. Viimeistelyyn ja tasoittamiseen kannattaa valita hienojakoisempi viila.
  7. Kun kynnen kärjet on viilattu mieleisiksi, voit halutessasi kiillottaa vielä kynnen päällisen Depend Kiillotusviilalla.

Viilattuasi kynnet, hemmottele kynsiä ja käsiesi ihoa erilaisilla hoitotuotteilla. Suojaa kynnet vahvistavalla päällyslakalla, sipaise kosteuttava kynsinauhavoide tai -öljy ja lopuksi vaikka herkullisen tuoksuinen käsivoide. Näin saat tehtyä hoitolatasoisen hemmotteluhoidon vaikka omalla kotisohvallasi!

kynsien viilaus2