Raikas meikki kevään juhliin

Raikas meikki kevään juhliin

Julkaistu 12.4.2019

Tämän kauden juhlameikissä on samaa sävyä huulilla, poskilla ja jopa luomilla. Näin sävymaailma pysyy yhtenäisenä ja meikki näyttää yhtenäiseltä. Lue kauneustoimittaja ja meikkaaja Ida Jokikunnaksen meikkiohjeet ja luo itsellesi kaunis, raikas ja kevyt juhlameikki.

Puhdista ja hoida ihoa ennen meikkiä

Kaunis meikki lähtee hyvästä ihosta. Kasvojen ihon valmistelu on tärkeää, jopa melkein tärkeämpää kuin itse meikki. Vahvat värit tuovat aina esiin myös sen, missä kunnossa meikattava iho on. Jotta meikistä saadaan kepeä ja raikas, hyvä ihonhoito on tärkeää. Kasvojen ihoa voi valmistella jopa kaksi päivää ennen juhlameikin tekoa. Ihon voi kuoria ja tehohoitaa naamioilla. Kun ihosta poistetaan sameutta, iho hehkuu ja näyttää kauniilta.

Ennen meikin tekemistä kasvot puhdistetaan esimerkiksi micellar-vedellä tai perinteisesti puhdistusmaitoa ja kasvovettä käyttämällä. Sen jälkeen iho kosteutetaan kevyellä voiteella.

Myös rasvainen iho kaipaa kosteutusta. Kosteutus neutralisoi ja tasapainottaa ihon pintaa. Kun poistat talia puhdistuksen myötä, ihon välitön kosteuttaminen vähentää talin tuotantoa.

Muista lisätä myös huulirasvaa huulille. Huulet pitää saada pehmeiksi huulimeikkiä varten. Jos huulet ovat kovin rohtuneet, ne on syytä kuoria. Hyvän huulirasvan voi antaa vaikuttaa niin kauan kunnes aloitat huulimeikin. Jos huulirasvaa on liikaa huulimeikkiä tehdessä, ylimääräinen huulirasva otetaan pois.

Meikkivoidetta ohuesti, peitetuotetta varovasti

Meikkivoiteeksi valitaan mahdollisimman kevyt, mielellään valoa taittava voide. Meikkivoiteen levityksessä on tärkeää, että lisätyt kerrokset ovat ohuita. Yksi raskas meikkikerros ei pysy ihossa hyvin ja silloin meikkivoidetta tulee helposti laitettua liikaa.

Meikkivoiteella ei ole tarkoitus peittää koko kasvoja. Niihin kasvojen kohtiin, joissa on hyvä iho, ei kannata laittaa kuin yksi ohut kerros meikkivoidetta.

Tummien silmänalusten peittämiseen halutaan laittaa paljon peittävää tuotetta. Tämä on kuitenkin meikinteon suurimpia virheitä. Silmänalusille ei välttämättä tarvita lainkaan meikkivoidetta, jos ollaan käyttämässä peitetuotetta joka tapauksessa. Liian vahva meikki urautuu helposti.

Satsaa kasvojen ongelmakohtiin. Käytä hyvää neutralisoivaa sävyä alle ja lisää toinen ohut kerros peitevoidetta. Jos silmiesi alla on syvät varjot, mutta ei välttämättä tummuutta, levitä peitetuotetta hyvin ohuesti. Vaalealle iholle lisätään valokynää vain silmänalusten varjoon ja häivytellään tuote siihen. Valokynää ei laiteta koskaan silmäpussin päälle, vaan sen alla olevaan varjoon.

Kun iho on heleä ja kuultava, tulevan kevään ja kesän meikkiin ei tarvita välttämättä ollenkaan puuteria. Voit sipaista aurinkopuuteria poskiluun alle ja sen päälle, siitä mistä poskiluu alkaa. Varjostaminen ei ole trendikästä, nyt luodaan mielenkiintoa kasvojen eri kiiltoasteilla. Korostukseen voit käyttää voidemaista tai puuterimaista tuotetta. Shamppanja on universaali sävy, joka sopii kaikille. Laita korostustuotetta sormin kasvojen korkeimpiin kohtiin: poskiluuhun, kulmakarvojen yläpuolelle puolikuun muotoon, nenänselkään, amorinkaareen, leukaan keskelle ja silmien sisänurkkiin.

Kevyt silmämeikki ja taivutetut ripset

Kun kevään meikissä tehdään vahvat huulet, silmämeikki halutaan pitää kevyenä. Silmämeikin tekoon voit käyttää aurinkopuuteria. Se tuo lämpöä ja sopivasti varjoa luomelle. Keveä silmämeikki avaa silmää ja keventää luomen raskautta.

Ota ripsien taivuttaminen osaksi kauneusrutiineja. Taivutetut ripset tekevät katseestasi avoimen. Kun ripset on taivutettu ja niihin lisätään hyvää ripsiväriä, ne toimivat hyvin yhteen luomivärin kanssa.

Levitä ripsiväriä pari kerrosta ihan ripsien juuresta lähtien. Tee tasaista edestakaista liikettä ripsien tyvessä, josta sitten levität ripsivärin tasaisesti ylöspäin.

KCM kauneuskuvasto juhlameikki 680

Kulmat tuovat piirteesi esille

Harjaa kulmat lävitse ja ylöspäin tai haluamaasi muotoon. Kun näet loven kulmissa, paikkaa se pienin karvamaisin vedoin kulmatuotteella, mutta älä väritä kulmaa. Kulmapalkit ovat historiaa! Nyt kulmat saavat nyt olla muhkeat ja luonnolliset. Kun kulmasi ovat valmiit, harjaa ne vielä kerran lävitse.

Valitse väritön ja kulmien sävyinen kulmageeli, joka korostaa kulmien karvoja, ja kulmat pysyvät haluamassasi muodossa.

Sillä aikaa kun korostat kulmiasi, ripsiväri kuivuu. Tämän jälkeen on silmien sisärajauksen vuoro. Kyseessä on yläluomien sisärajaus, jonka voi tehdä pehmeällä rajauskynällä tai nestemäisellä rajauksella. On tärkeää, että tuote on vedenkestävä, koska rajaus tulee kostealle alueelle.

Tee rajaus vaiheittain mahdollisimman lähellä ripsien tyveä, oikeastaan ripsien tyven sekaan ja lomaan.

Ihanat, vahvat ja näkyvät huulet

Kun koko muu meikki on tehty, siirrytään huuliin. Jos huulissasi on yhä ylimääräistä huulirasvaa, painele se kasvopaperiin. Levitä huulipunasi kämmenselkään ja hiero siitä punaa sormella huuliin. Painele punaa huulilla, näin se menee huulien poimuihin ja ryppyihin ja asettuu osaksi huulta. Sävy myös tarttuu kauttaaltaan tasaisesti ja puna kestää paremmin.

Huulipuna voi tässä vaiheessa mennä huulten yli, koska voit ottaa ylimääräisen tuotteen pois pumpulipuikolla.

Huulten rajaukseen ei välttämättä tarvita erillistä rajauskynää. Riittää, että sinulla on huulipunasi, pumpulipuikko, micellar-puhdistusvesi ja sormet.

Kun sinulla on yhä punaa kädelläsi, levitä sitä kevyesti sormilla poskien korkeimpiin kohtiin ja häivytä. Sama puna toimii pienenä lisätehosteena myös luomilla: vie häivähdys liikkuvalle luomelle tuomaan eloisuutta.

Kun huulimeikki on vahva ja se on tehty kestäväksi, juhlien aikana riittää, että mukanasi on puna, jota lisäät vain vähän huulten keskelle. Juhlissa voit käyttää wc-paperiarkkia kauneudenhoitoon: painele paperilla kevyesti kasvojen kiiltäviä kohtia.