Näin löydät oikean meikkivoidesävyn

Näin löydät oikean meikkivoidesävyn

Päivitetty 6.7.2021

Onnistu arkimeikissä – näin löydät oikean meikkivoidesävyn!

Huoliteltu mutta nopea meikki arkeen syntyy jo muutamalla tuotteella. Ota talteen täsmävinkit ja löydä parhaat tuotteet K-Citymarketista.

Mihin arkimeikissä kannattaa keskittyä?

Kuulas iho ja ryhtiä kasvoille antavat kulmakarvat tekevät jo paljon. Terästä katsetta ripsi- ja luomivärillä ja levitä huulille kiiltoa. Valitse ohut meikkivoide, joka tasoittaa ihoa ja tuo hehkua. Paras kulmavärisävy on lähellä kulmien omaa väriä.

Miten löytää itselle juuri oikea meikkivoidesävy?

Kokeile meikkivoidetta aina kasvoille ja/tai kaulalle, älä siis käteesi. Kämmenselän väri kun voi poiketa paljonkin kasvojen sävystä. Kysy myyjältä testeriä! Monista meikkivoiteista on nykyään saatavilla viileitä (C=cool), lämpimiä (W=warm) ja neutraaleja (N=neutral) sävyjä. Kirjainkoodi on usein sävyn nimen vieressä etiketissä. Perussääntö on, että viileä sävy sopii punasävyiselle iholle ja lämmin sävy keltapohjaiselle iholle. Neutraali sävy on tarkoitettu iholle, joka ei punoita eikä kellerrä. Jos iho punoittaa helposti, oikea valinta on usein kylmä sävy. Jos iho taas ruskettuu helposti, oikea valinta on lämmin sävy.

Näin teet nopean arkimeikin

Levitä meikkivoide iholle sormin, siveltimellä tai meikkisienellä. Jos käytät sientä, kostuta se vedellä ja purista kuivaksi. Näin saat meikkiin lisää heleyttä eikä meikkisieni ime kaikkea meikkiä. Aloita meikkivoiteen levitys kasvojen keskeltä ja etene reunoja kohti. Muista häivyttää leukalinja, hiusraja ja korvalliset, ettei meikkivoiteesta jää rajoja. Levitä luomiväri ja häivytä rajat. Huolittele kulmat kulmakynällä, kulmavärillä tai kulmavahalla. Kulmien kiinnittämiseen voit käyttää kulmageeliä – mutta tarvittaessa myös hiuskiinnettä: suihkauta sitä kulmaharjaan ja harjaa kulmat muotoon. Taivuta ripset ja harjaa niihin maskaraa. Sipaise huulille huulikiiltoa.

Vinkki!

Hoida ihoa iltaisin, niin iho näyttää arkiaamuinakin levänneeltä ja kosteutetulta – meikkaatpa tai et! Kuori iho säännöllisesti ja hoida kasvoja nopeasti mutta tehokkaasti kasvonaamioilla. Kertakäyttöinen sheet mask on nopea ja siisti tapa hoitaa kasvojen ihoa arjessakin. Muista ihon huolellinen puhdistus ja kosteutus aamuin illoin. Jos et vielä käytä yövoidetta, nyt kannattaa aloittaa: se auttaa täyteläistämään ihoa yön aikana, minkä ansiosta iho näyttää freesiltä aamulla. Yöhoitoon tarkoitetut kosmetiikkatuotteet ovat usein ravitsevampia kuin päiväkäyttöön suunnitellut, eikä niissä ole yökäytössä turhia suojakertoimia.