Tee Halloween-pääkallomeikki

Tee Halloween-pääkallomeikki

Päivitetty 17.10.2022

Seuraa helppoja ohjeita ja toteuta koko meikki tai poimi siitä muutama yksityiskohta.

Meksikolaishenkinen sugar skull -kallomeikki syntyy meikkikynillä ja luomiväreillä. Valitse mustan kaveriksi murrettu punaisen sävy tai räväytä kirkkaanpunaisella. Myös kylmät sävyt, kuten sininen ja vihreä, toimivat mainiosti.

  1. Levitä vaaleasävyinen, peittävä meikkivoide meikkisienellä tai pensselillä silmien ympärille. Muuta pohjameikkiä ei kannata tehdä tässä vaiheessa, sillä luomiväriä karisee väistämättä poskille.

  2. Piirrä silmien ympärille rinkulat mustalla silmämeikkikynällä. Jos ääriviivojen piirtäminen tuntuu hankalalta, ota avuksi esimerkiksi hiuslakkapullon korkki.

Halloween kallomeikki vaihe 1

  1. Piirrä renkaan ympärille piparkakkumaiset reunat silmämeikkikynällä ja väritä niiden sisukset punaisella huultenrajauskynällä. Sudi mustaa luomiväriä silmiä ympyröivän rinkulan sisäpuolelle noin sentin verran ja häivytä sen jälkeen väriä kohti silmiä. Jos tarvitset vinkkejä meikkisiveltimien valintaan, tutustu sivellinoppaaseen.

  2. Levitä punaista luomiväriä liikkuvalle luomelle ja silmien alle. Häivytä väriä mustan luomivärin päälle niin, että lopputuloksesta tulee liukuvärimäinen.

Halloween kallomeikki vaihe 2

  1. Piirrä mustalla silmämeikkikynällä pääkallomeikkiä täydentävän nenän ääriviivat ja väritä lopuksi.

Halloween kallomeikki vaihe 3

  1. Piirrä halutessasi otsaan hämähäkinseitti mustalla silmämeikkikynällä (hämähäkinseitti sopii myös halloween-bilemeikkiin ). Rajaa ja väritä huulet kauttaaltaan punaisella huultenrajauskynällä. Älä käytä huulipunaa, sillä mustalla kynällä tehtävät viirut eivät tartu siihen kunnolla ja väri saattaa suttaantua. Piirrä huuliin viivoja mustalla silmämeikkikynällä vajaan sentin välein niin, että se ohenee huulten rajojen yli mentäessä. Tee lopuksi poikittaiset viivat huulten sisäreunoille.

Halloween kallomeikki vaihe 4

  1. Viimeistele meikki ripsivärillä ja piirrä halutessasi silmä- ja huulimeikkikynillä koristeet vielä poskille ja leukaan. Otsalle piirretty hämähäkinseitti näyttää kolmiulotteiselta, kun sudit viivojen lomaan samaa punertavaa luomivärisävyä, jota käytit silmämeikin tekemisessä.

Meikki: Ia Luhtanen