Meikkitaivaan ihmevoiteet

Meikkitaivaan ihmevoiteet

Päivitetty 29.10.2019

BB- ja CC-voiteet ovat pitkän aikaa olleet meikkitrendien kuumimpia tuotteita ja useiden must have -listojen kärkisijoilla. Uusin tulokas ihmevoiteiden sarjaan kantaa nimeä Blur. Mutta tiedätkö,miten nämä ihmevoiteet toimivat ja miten ne eroavat toisistaan?

Ihmevoiteet ovat ihon- ja kauneudenhoidon monitoimituotteita. Voiteet korvaavat jopa kuusi eri tuotetta: pohjustustuotteen, sävyttävän kasvovoiteen, peitevoiteen, päivävoiteen, valovoiteen ja aurinkosuojan. Tuotteet ovat saavuttaneet suuren suosion, sillä ne sopivat niille, jotka eivät halua käyttää meikkauksessa montaa eri tuotetta, mutta toivovat luonnollista ja kestävää lopputulosta. Voiteista löytyy eri sävyjä, joista voi valita omaan ihonsävyyn sopivan.

BB-voide

BB-voiteen nimi on lyhenne sanoista Blemish Balm tai Blemish Base. BB-voide antaa kevyemmän peittävyyden kuin CC-voide. BB-voide on ihonhoitotuote, joka toimii kuten kaunistava päivävoide, kosteuttaen, kirkastaen ja hoitaen ihoa, eikä se vaadi alleen päivävoidetta. BB-voide myös sävyttää ihoa peittäen pieniä virheitä sekä suojaa ihoa auringon haittavaikutuksilta. 

Vinkki: Käytä BB-voidetta myös seerumin ja päivävoiteen päällä, tällöin tuplaat ihonhoitotuotteiden vaikutuksen. 

CC-voide

CC-voiteen nimi on lyhenne sanoista Color Correcting, eli väriä korjaava. CC-voide antaa enemmän peittävyyttä kuin BB-voide. CC-voide on auringon haitalliselta UV-säteilyltä suojaava, heleyttävä, kevyt ja nopeasti imeytyvä kasvomeikki, joka hellii ihoa hoitotuotteen lailla, mutta vaatii alleen päivävoiteen. CC-voide toimii samalla peitevoiteena ja tasoittavana pohjustustuotteena peittäen ihon pieniä virheitä, kuten epätasaista väriä ja laajentuneita ihohuokosia.

Vinkki: Levitä CC-voidetta meikkisienellä vain punoittaviin kohtiin, kuten vaikkapa poskipäihin ja levitä muualle kasvoille BB-voide.

Blur-voide

Ihmetuotteeksi ylistetty Blur-voide toimii kuin filtteri, jolloin lopputuloksena on virheettömän kaunis ja tasainen iho, joka myös näyttää luonnolliselta. ”Blur” tarkoittaakin sumentamista ja hämäämistä. Optisen illuusion luovat voiteen valoa heijastavat aineosat, jotka saavat ihon näyttämään luonnollisen pehmeältä ja tasaiselta. Blur-voide on meikkituote, joten tarvitset alle päivävoiteen. Blur-efekti häivyttää ihon pienet virheet, kuten juonteet ja ihohuokoset ja tasoittaa ihon sävyn täydelliseksi, mutta luonnollisen näköiseksi. Blur-voiteessa yhdistyvätkin sekä pohjustustuotteen että meikkivoiteen hyödyt.

Vinkki: Levitä Blur-voide litteällä ja tiheällä kabuki-siveltimellä, jolloin saat todella "blurratun" lookin.

Teksti: Satu Jauho - meikkitaiteilija ja maskeeraaja