Kesäinen hyötyliikuntaopas

Kesäinen hyötyliikuntaopas

Päivitetty 7.6.2022

Kesä on hyötyliikunnan kulta-aikaa! Kuuraa mattoja laiturinnokassa, puuhastele puutarhassa tai pompi trampoliinilla sydämesi kyllyydestä.

Reipas matonpesusessio

Mikä olisikaan idyllisempi tapa juhlistaa Suomen suvea kuin kuurata mattoja laiturinnokassa. Lämmin kesätuuli, laineiden lempeä liplatus, mäntysuovan tuoksu.. Käsilihakset vahvistuvat, ja mieli tyhjenee mukavasti juuriharjan liukuessa tasaisin vedoin kuteita pitkin.

Pyöräillen mökkikauppaan

Pyöräretki mökkikauppaan on reipas jumppatunti jalkalihaksille. Pienemmät ostokset kulkeutuvat pyöräkorissa, mutta isompia satseja varten kannattaa polkupyörään asentaa kätevä peräkärry. Urbaaneissa, asfaltoiduissa maisemissa kauppareissu taittuu nopeasti myös rullaluistimilla tai potkulaudalla. Reppu selkään ja menoksi!

Trampoliinihyppelyä

Mölkky, kroketti, frisbeen heittely... Kesän pihaleikit ovat hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Yksi on kuitenkin hyötyliikuntana ylitse muiden – nimittäin trampoliinihyppely. Se vahvistaa lihaksia, parantaa kehonhallintaa, lisää ketteryyttä sekä kehittää tasapainoa. Ja ennen kaikkea se on äärimmäisen hauskaa!

Puutarhassa puuhastellen

Puutarhatyöt ovat oivallinen keino tasapainottaa kesän grilliherkuttelua. Puutarhassa puuhastelulla on terapeuttisesti rauhoittavia sekä esteettisesti inspiroivia vaikutuksia. Ja samalla nautitut grilliherkut saavat kyytiä! Bonuksena voit keventää grillipöydän antimia kotipuutarhassa kasvatetuilla herkuilla, kuten tomaateilla, kesäkurpitsoilla sekä yrteillä.

Kesäinen aamujooga

Jooga vahvistaa ja venyttää kehoa sekä rauhoittaa ja tasapainottaa mieltä. Etsi sopivan rauhallinen paikka vaikkapa lähipuistosta, omalta parvekkeelta tai mökkilaiturilta ja levitä joogamatto. Asetu risti-istuntaan ja hengitä syvään. Jo pelkkä palleasta alkava syvähengitys auttaa kehoa virkistymään ja alentaa stressitasoa. Tee muutamia lempeitä venytyksiä tai vaativampia asanoita. Pulahda lopuksi veteen vilvoittelemaan tai rentoudu katselemalla kesätaivaalla lipuvia pilvenhattaroita. Tästä alkaa hyvä päivä.