Kesän hauskimmat ulkopelit

Kesän hauskimmat ulkopelit

Päivitetty 8.6.2022

Kesä on ulkopelien ja -leikkien parasta sesonkia. Suomen suvessa leikkiin ryhdytään usein koko perheen voimin ja suomalaisten suosimat ulkopelit pitävät pintansa kesästä toiseen.

Mölkky

Tähtääminen, tarkka heitto… ja puinen kalikka kalahtaa väärään kaveriinsa. Yhteensä 51 pistettä ja paluu mölkkyjoukkueiden peränpitäjäksi. Kukapa ei silti rakastaisi kesän hauskinta ulkopeliä? Mölkyssä mitataan takuulla kunkin pelaajan tarkkuus, matikkapää ja tiimihenki. Mölkky sopii niin juhannusiloitteluun, mökkijuhliin, kotipihalle kuin puistopiknikillekin. Ja tietysti myös perheen junnuille.

Yatzy

Lämpöaallon pyyhkäistessä Suomen yli on aika siirtää sisäpelit ulos. Niin myös Yatzy, jonka jättinopilla on hauska kisata pihamaalla. Kuka kerää ”täyskäden”? Tai voittaako anoppi suvereenisti perheen yatzykuninkaan? Hauska noppapeli on täynnä onnenkantamoista, joten leikkiin kannattaa lähteä, vaikka säännöt eivät entuudestaan tuttuja olisikaan. Yatzy-peliä löytyy myös moneen makuun, eri teemoilla tähditettynä.

Petankki

Suomalaisen kesänvieton klassikkopeli on tietysti maailmallakin suosittu petanque eli petankki, jossa joukkueet yrittävät osua metallisilla palloillaan mahdollisimman lähelle pienempää, ensimmäisenä pelikentälle heitettyä palloa. Paras pelipaikka petankille on esimerkiksi sorakenttä, mutta nurmikolla pelaaminenkin onnistuu. Sitten vain tiimistrategiaa hiomaan ja heittämään!

Alias

Sananselityspeli Alias siirtyy kesän myötä pihapelien kaartiin. Pelaajat heittävät puisia kirjainnoppia ja yrittävät kilpaa muodostaa heitetyistä kirjaimista sanoja. Kuten lautapelisuosikki Aliaksessa, myös piha-Aliaksessa nopeus on valttia. Samaa sanaa yrittävät nimittäin muodostaa muutkin kisaajat!

Kroketti

Kroketti on oikea ulkoseurapelien klassikko, jossa pelaajat lyövät vuorotellen mailoillaaan palloja maahan upotettujen porttien läpi tavoitteenaan läpäistä rata oikeassa järjestyksessä ja osua sen jälkeen lopetuskeppiin. Lisää haastetta kaipaavat väsäävät hardcore-krokettiradan metriseen heinikkoon tai ylämäkeen...

Älä unohda näitä!

Ulkopelailun ei tarvitse olla välineurheilua, vaan pienelläkin panostuksella saat kunnon kisan pystyyn. Hyppynaru ja twisti ovat ulkoleikkien klassikkoja, samoin ruutuhyppely. Piirrä asfalttiin jättimäiset ruudut värikkäillä liiduilla! Aktiivinen pelaaja kaivaa frisbeen kaapista ja lähtee puistoon heittelemään tai tutustuu frisbeegolfin ihmeelliseen maailmaan. Leikit ja pelit ovat hauska tapa viettää aikaa yhdessä ja kuntokin kohenee kuin huomaamatta.