Mitä ohjelmaa synttäreille? – 7 leikkivinkkiä lastenjuhliin

Mitä ohjelmaa synttäreille? – 7 leikkivinkkiä lastenjuhliin

Päivitetty 23.8.2018

Mistä on onnistuneet lastensynttärit tehty? Iloisista ilmeistä, herkullisista tarjoiluista ja huippuhauskoista leikeistä! Katso lisää vinkkejä hauskimpiin lastenjuhliin.

Lastenjuhlien klassikkoleikit pitävät pintansa lasten suosikkeina vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Näin niitä leikitään.

1. Lahjojen jakovuoro pullonpyörityksellä

Hauska tapa aloittaa lastenjuhlat on arpoa lahjojen jakovuoro pullonpyörityksellä. Päivänsankari pyörittää pulloa ja vieraat saavat antaa lahjansa vuorotellen sen mukaan keneen pullo osoittaa. Näin kaikki pääsevät osallistumaan lahjojen avaamiseen ja vieraiden tuomat syntymäpäivälahjat saavat ansaitsemansa huomion.

2. Aasinhäntä

Perinteinen aasinhäntä on synttäreiden hittileikki! Tee paperista tai pahvista aasi ja irrallisia häntiä, joihin jokainen vieras kirjoittaa nimensä. Voit myös tehdä aasin sijaan vaikkapa pellen, jonka punaista nenää yritetään asettaa oikealle paikalle – vain mielikuvitus on rajana! Kiinnitä aasi seinälle, ja laita myös irrallisiin häntiin pieni pala teippiä tai sinitarraa. Jokainen vieras sitoo vuorollaan huivin silmille ja yrittää sokkona laittaa aasille hännän. Tuloksena on hassuja hännän paikkoja ja lähimmäksi oikeaa kohtaa hännän asettanut voittaa leikin.

3. Rikkinäinen puhelin

Vieraat asettuvat leikkiä varten piiriin. Yksi lapsista kuiskaa keksimänsä lauseen toiselle, joka taas sanoo kuulemansa eteenpäin seuraavalle sellaisena kuin sen kuuli. Lauseen saa sanoa vain kerran, joten kannattaa kuunnella tarkasti. Lopulta, kun viimeinenkin osallistuja on saanut kuulla kuiskatun lauseen, hän sanoo sen ääneen. Yleensä alkuperäinen lause muuttuu matkalla aivan hullunkuriseksi!

4. Mikä tavara puuttuu?

Laita lattialle tai pöydälle paljon pieniä esineitä, jotka nimetään yhdessä ja peitetään lopuksi isolla liinalla. Yksi tavaroista otetaan pois ennen kuin liina nostetaan esineiden päältä. Kuka arvaa mikä?

5. Tuolileikki

Aseta kehään tuoleja yksi vähemmän kuin leikissä on osallistujia. Leikkijät asettuvat tuolien ympärille ja kiertävät tuoleja musiikin tahtiin. Kun musiikki lakkaa, jokainen leikkijä yrittää löytää vapaan tuolin. Ilman tuolia jäänyt putoaa leikistä pois. Samalla poistetaan yksi tuoli ja jatketaan leikkiä samaan tapaan niin pitkään, että lopuksi jäljellä on enää kaksi leikkijää ja yksi tuoli. Voittaja on se, joka istuu viimeisenä tuolille musiikin loppuessa. Leikin voi toteuttaa myös ilman tuoleja käyttämällä esimerkiksi paperiarkkeja tai muuta lattialle asetettavaa alustaa, jonka päälle voi hypähtää.

6. Aarteenetsintä

Jännittävän aarteenetsinnän voi toteuttaa monella tapaa esimerkiksi piirtämällä aarrekartan, kirjoittamalla arvoituksia tai piilottamalla juhlapaikkaan vihjelappuja, jotka johtavat lopulta aarteen luokse. Yksi hauska ja helppo tapa on kiinnittää aarteeseen pitkä lanka, joka pujotellaan ympäri juhlapaikkaa tuolien alitse ja pöydänjalkojen ympäri. Jokainen saa oman langanpään, jota seuraamalla päätyy aarrekätkön luokse. Aarre voi olla vaikkapa karkkiaski tai muu pieni yllätys.

7. Onginta

Viritä kankaasta ongintaseinä tai koita kalaonneasi onkimalla portaikossa yläkerrasta alakertaan. Onkena voi käyttää oikeaa virveliä, johon on kiinnitetty nauha ja kori tai pyykkipoika. Saaliina voi olla vaikkapa makeisia tai pieni yllätyspussukka kotiin vietäväksi. Onkijat yllättyvät takuuvarmasti, kun oikeiden saaliiden loputtua onkeen saattaakin tarttua kaikkea hassua, kuten sukkia tai kenkiä.

Muita vinkkejä juhlavalmisteluihin