Kevätsiivouksen ABC

Kevätsiivouksen ABC

Päivitetty 16.1.2023

Matalalta paistava kevätaurinko houkuttelee siivouksen pariin paljastamalla pölyiset kodin pinnat sekä talven jäljiltä likaiset ikkunat. Näin pääset kevätsiivouksessa alkuun!

Päästä auringonvalo sisään

Kevätsiivouksen voi aloittaa pesemällä ikkunat, jolloin luonnonvalo pääsee paremmin sisään. Ikkunanpesua voi jaksottaa pesemällä sopivalla ilmalla ikkunat ulkopuolelta ja toisena päivänä sisäpuolelta. Ikkunanpesun voi tehdä myös huoneittain ja vaihtaa samalla puhtaat keväisemmät verhot ikkunoihin.

Lue vinkit ikkunanpesuun ›

kuvituskuva sinituote sinisanko triplaikkuna 680x680px

Pölyjen pyyhintä raikastaa kodin

Kevätsiivouksesta ei tarvitse ottaa suurta urakkaa, vaan eri päivinä voi käydä läpi siivousta kaipaavia kodin paikkoja. Ikkunanpesun jälkeen kodin sisustuskin näyttää raikkaammalta, mutta talven pimeän jakson jäljiltä monet pinnat ja tasot ovat pölyisiä. Pyyhi pölyt pois kodin ilmanvaihtoventtiileistä, valaisimista, kirjahyllystä ja listojen sekä korkeiden tasojen päältä. Pölynpyyhintään löytyy käteviä varteen liitettäviä ja hankaliin paikkohin mahtuvia mikrokuituisia välineitä, joilla onnistut helposti saamaan puhdasta jälkeä.

Siivoa kerran vuodessa myös hankalammat paikat

Kevät on hyvää aikaa kiinnittää huomiota myös kodin hankalasti siivottaviin kohtiin. Vaikka koti pysyy yleensä siistinä kevyelläkin ylläpitosiivouksella, toisinaan kannattaa siivota nekin paikat kotoa, joihin ei niin usein tule kurkisteltua.

Monien yllätykseksi kaikista likaisimmat paikat ja pölyä eniten keräävät nurkat voivat löytyä keittiöstä. Pöly, rasva ja lämpö voi olla jopa vaarallinen yhdistelmä, ja lisätä tulipaloriskiä. Pyyhi pölyt keittiön nurkista, katonrajasta sekä kodinkoneiden takaa. Muista välttää kiipeilyä jakkaroilla ja käytä turvallisia siivousvälineitä, jotka voi kiinnittää varteen ja yletyt lattiatasosta.

Keittiön rasvaiseen pintaan pöly tarttuu helposti. Rasvapölystä likaiset pinnat on kätevä puhdistaa kertakäyttöisillä pikasiivousliinoilla. Rasva on hankala saada siivousliinasta pois, joten tällaiseen likaan kertakäyttöinen liina soveltuu erinomaisesti.

Pese lattiat kiiltäväksi

Kun pölyt on puhdistettu katonrajasta, ikkunoista, tasoilta ja jalkalistoista huolellisesti on lattian puhdistuksen vuoro. Kurakelien jäljiltä ja huolellisen pölynpoiston jälkeen on lattiapinta hyvä puhdistaa erityisen huolellisesti. Pese lattia imuroinnin jälkeen mikrokuituisella lattianpesimellä. Mikrokuidun kiilamainen kuitu pureutuu lattiapintaan ja poistaa erittäin tehokkaasti pinttyneenkin lian. SINI Monitoimimoppi mahtuu myös matalien huonekalujen alle, jolloin vältyt suurten huonekalujen siirtelyltä.

Tarkista ennen siivouksen aloittamista, että siivousvälineet ovat ehjät sekä puhtaat, ja hanki tarvittaessa uusia välineitä. Kunnolliset välineet tekevät hommasta helppoa ja mukavaa!