Kodin joulusiivous - jokavuotisesta ahdistuksesta määrätietoiseen onnistumiseen

Kodin joulusiivous - jokavuotisesta ahdistuksesta määrätietoiseen onnistumiseen

Tätä marssijärjestystä noudattamalla varmistat sen, että joulusiivous etenee kotonasi sujuvasti ja tuottaa hyvän lopputuloksen.

Näiden vinkkien avulla teet vuotuisesta urakasta ainutlaatuisen mahdollisuuden kohottaa kotisi ilme uudelle tasolle ja pääset itsekin helpommin rauhoittumaan joulun ihmeelliseen taikaan.

Laatikot ja kaapit

Perusteellinen joulusiivooja aloittaa urakan laatikoista ja kaapeista. Tyhjennä ne yksi kerrallaan, poista turhat tavarat ja pyyhi siivousliinaa ja Cif Power & Shine yleispuhdistusainetta apuna käyttäen tai kätevillä Cif yleispuhdistusliinoilla. Laita tavaroista takaisin ne, jotka ansaitsevat jäädä. Siististi.

Huonekalut

Sohvatyynyt, patjat, torkkupeitot ja muut vastaavat keräävät hiuksia pölyä ja ties mitä, eikä niihin juurikaan kiinnitetä normaalissa viikkosiivouksessa huomiota. Tiedosta, että imurissasi on myös tekstiilisuutin – ja käytä sitä surutta. Patjojen likatahroihin kannattaa kokeilla nestemäistä pyykinpesuainetta tai ruokasoodaa. Jos sohvassasi on vesipestävä ja irrotettava päällinen, voi sen joulusiivouksen yhteydessä pestä pesukoneessa pesuohjeen mukaisesti.

Lattiat

Lattiapinnat ja matot on ensin syytä imuroida huolellisesti. Jos et talven aikana tamppaa mattoja, nyt on aika antaa pölypunkeille isän kädestä. Mikäli matoissa on tahroja tai erityisen paljon likaa, kannattaa ne viedä mattopesulaan. Roskattomat lattiapinnat pyyhitään kostealla siivousliinalla tai mopilla huolellisesti.

Ikkunat

Leuto sää mahdollistaa myös ikkunanpesun joulusiivouksen yhteydessä. Lasipinnat on syytä kostuttaa ensin liinalla tai ikkunanpesimellä. Pese jokainen pinta, huuhtele ja kuivaa säämiskällä, kuivaimella tai mikrokuituliinalla. Kuivaa lopuksi nurkat, reunat ja ikkunalaudat. Helpommalla pääset käyttämällä Cif Power & Shine ikkunasuihketta, joka on suunniteltu erityisesti ikkuna- ja lasipintojen puhdistukseen. Suihkauta sitä pinnoille ja pyyhi puhtaalla liinalla. Pienemmille pinnoille sopivat myös kätevät ja helppokäyttöiset Cif lasi- ja ikkunaliinat.

Kylpyhuone

Kylpyamme, lavuaari, suihku ja vessanpönttö kannattaa desinfioida ja jynssätä vielä normaalia pesua tiukemmalla intensiteetillä. Hyvänä apuna kylpyhuoneen puhdistuksessa toimii Cif Power & Shine kylpyhuonesuihke, jonka hapan koostumus poistaa kalkkitahrat tehokkaasti niin lavuaarista, kaakeleista kuin muiltakin kylpyhuoneen pinnoilta. Wc-pöntön puhdistamiseen sopivat mainiosti desinfioivat Domestos wc-puhdistusaineet, jotka saavat pöntön suorastaan hohtamaan.

Kylpyhuoneen peili ei useinkaan vaadi kuin pari suihkausta Cif Power & Shine ikkunasuihketta ja pyyhinnän puhtaalla siivousliinalla. Joulusiivooja viimeistelee työnsä vielä asettamalla wc-istuimeen Domestos wc-raikastimen, joka ylläpitää puhtautta ja raikastaa wc:n jokaisella huuhtelulla.

Keittiö

Rasvaisen, yleensä metallisen liesituulettimen suodattimen voi pestä käyttämällä kuumaa astianpesuliuosta ja pehmeää harjaa. Jotkut suodattimet voi pestä myös astianpesukoneessa. Kodinkoneiden ja kaappien ovet ja tasojen pinnat puhdistuvat kätevästi Cif Power & Shine yleispuhdistussuihkeella tai Cif Power & Shine keittiösuihkeella, jonka emäksinen koostumus irrottaa tehokkaasti usein keittiössä esiintyvää rasvalikaa. Jääkaappi, uuni ja astiakaapit kannattaa tyhjentää ja puhdistaa kauttaaltaan yleispesuaineella.

Cif Cream puhdistusaineet ovat oiva apu keittiön teräsaltaan puhdistamisessa. Pyyhi altaan seinämät ja pohja Cif Creamilla sekä kostealla liinalla ja huuhtele – allas hohtaa kuin uusi! Näin kotisi on putipuhdas, ja joulu saa tulla!

Vinkki!

Pidä kotona aina helppokäyttöisiä Cif-puhdistusliinoja. Niiden avulla teet helpon pikasiivouksen, kun yllätysvieraat ovat jo matkalla.