Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Koti kuntoon – uuden opiskelijan selviytymisopas

Koti kuntoon – uuden opiskelijan selviytymisopas

Mitä uusi opiskelija tarvitsee kotiin? Näillä tärkeillä hankinnoilla selviät uuden elämän alkuun.

Monelle opiskelun aloittavalle opiskeluajan asunto on ensimmäinen oma koti. Usein tiukalla budjetilla elävän opiskelijan kannattaa pistää ensi sijassa kodin perusasiat kuntoon. Kun uudesta opiskelija-asunnosta löytyy kaikki tarpeellinen, voi jatkossa keskittyä opiskeluvuosista nauttimiseen. Katso mitä uuteen kotiin on hyvä hankkia huone huoneelta.

Keittiö

Opiskelijaelämään olennaisesti kuuluviin kodinkoneisiin lukeutuu kahvin- tai vedenkeitin, joka tuo tarvittaessa avun pitkiin tenttirupeamiin. Keittimiä löytyy lukuisia eri tarpeisiin ja hintaluokkiin, joten jokaiseen keittiöön löytyy varmasti mieleinen.

Myös mikroaaltouuni tulee opiskeluvuosina tarpeeseen, kun kotikeittiössä valmistetaan isompia määriä edullista ruokaa, josta riittää syömistä useammaksi päiväksi. Ravitsevien ja täyttävien smoothieiden ja sosekeittojen valmistukseen tärkeä väline on käteväkäyttöinen sauvasekoitin.

Keittiökaapitkin tarvitsevat täytettä. Opiskelijan laadukas perusastiasto syntyy pikkuhiljaa keräämällä esimerkiksi Iittalan sarjoista. Astiat ovat hyvä lahjatoive sukulaisille esimerkiksi jouluna tai syntymäpäivänä.

Ruokakaapit kannattaa täyttää edullisilla ja terveellisillä kuiva-aineksilla, kuten kuivatuilla pavuilla ja linsseillä, vihannessäilykkeillä, täysjyväpastalla, riisillä, kvinoalla, puurohiutaleilla, siemenillä ja pähkinöillä, jauhoilla ja kuivahiivalla sekä mausteilla ja maustekastikkeilla jotka säilyvät pitkään ja ovat riittoisia ruoan kuin ruoan maustamisessa. Katso myös opiskelijan kätevät ruokavinkit!

Kylpyhuone

Kaikki siistiin kotiin tarvittava löytyy usein opiskelijankin kodissa kylpyhuoneesta. Vaatehuoltoon tarvitaan paitsi pesukonetta tai taloyhtiön pesutupaa, myös vaatteiden kuivausteline ja silitysrauta. Kunnossa oleva siivousvälineistö varmistaa, että pieni asunto tai huone pysyy siistinä ja raikkaana, vaikka aikaa suursiivoukselle ei joka viikko olisikaan. Kylpyhuoneen sisustuksen täydentävät K-Citymarketin Hemtex 24h -malliston pyyhkeet ja sisustustuotteet.

Viimeisen silauksen kodin siistinä pitämisessä antaa kätevä ja pieneenkin huoneeseen tai vaatekomeroon sopiva varsi-imuri.

Makuuhuone ja työtila

Opiskelijaelämä voi joskus olla rankkaa puurtamista ja voimien kerääminen nukkumalla on tärkeää, jotta jaksaa jälleen ottaa tenttikirjan käteen ja opiskella. Tämän vuoksi, olipa kotisi sitten soluhuone, yksiö tai suurempi asunto, on tilaa oltava ainakin tälle tärkeälle kaksikolle: sängylle sekä työpöydälle ja –tuolille. Esimerkiksi edullinen runkopatjasänky on hyvä ja kestävä valinta opiskelijakotiin. Hemtex 24h -mallistosta löytyy monipuolisesti kodintekstiilejä myös makuuhuoneeseen.

Kirjoituspöydän ja työtuolin valinnassa ergonomia on kaiken a ja o. Perinteisen työtuolin lisäksi hyvä vaihtoehto on satulatuoli. Käytännöllinen ja oikein valittu tekniikka, kuten kevyt kannettava ja näppärät langattomat kuulokkeet, tekevät niin opiskelusta kuin vapaa-ajastakin sujuvampaa.

Muuta tärkeää muistettavaa

Matkaan koulun ja opiskelija-asunnon välillä tarvitaan sopiva menopeli. Polkupyörä on ympäristö- ja terveysystävällinen valinta, joka ei julkisen liikenteen lippujen tapaan kevennä opiskelijan kukkaroa.