Opiskelijan tupaantuliaiset – parhaat tuparilahjat ja pienen budjetin juhlavinkit

Opiskelijan tupaantuliaiset – parhaat tuparilahjat ja pienen budjetin juhlavinkit

Päivitetty 10.10.2022

Saitko kutsun tupaantuliaisiin tai oletko itse järjestämässä juhlia? Tuparilahjan keksiminen ei aina ole helppoa, saati sitten viihtyisien juhlien järjestäminen pienellä budjetilla.

Näin järjestät tupaantuliaiset pienellä budjetilla

Tupaantuliaiset ovat rennot juhlat, joiden ruokien kanssa ei tarvitse turhaan hifistellä. Suunnittele juhlillesi budjetti, ja yritä pysytellä sen rajoissa – näin vältät ainakin suurimmat ylilyönnit. Jos tarjoilujen ideointi tuntuu haastavalta, hae inspiraatiota vaikka oman kauppasi tarjouksista ja päätä pääraaka-aineet niiden perusteella.

Jos haluat päästä mahdollisimman vähäisellä stressillä, valitse tarjottavaksi nopeita ja helppoja ruokia joiden valmistus ei vaadi turhaa näpertelyä. Pellillinen maistuvaa kasvispiirakkaa on varma valinta, samoin ihana italialainen focaccia. Salaatti maistuu kaikille, ja erilaisia reseptivaihtoehtoja on valtavasti.

Tupaantuliaisten jälkiruokavalikoima ei kaipaa kruunukseen näyttävää täytekakkua; helppoja ja maukkaita vaihtoehtoja makeaksi voisivat olla vaikkapa vadelmaiset tiikerikakkuruudut, mustikkarahkapiirakka tai kinderpiirakka? Tai miltä kuulostaisi ihana, taatusti suosionosoituksia vierailta keräävä helppo mutakakku?

Mitä tupaantuliaislahjaksi opiskelijalle?

Juuri omilleen muuttaneen opiskelijan asunnossa ei usein ole juurikaan tilaa ylimääräiselle tavaralle, joten sisustusesineiden sijaan on hyvä viedä lahjaksi jotain varmasti käyttöön tulevaa.

Siivoustuotteet kuulostavat tylsältä lahjalta, mutta tuovat taatusti iloa lahjan saajalle. Ne ovat juuri sellaisia tuotteita joita viikoittain huomaa tarvitsevansa, muttei koskaan kaupassa muista nostaa ostoskärryyn. Värikäs ämpäri toimii samalla lahjapakettina, kun kokoat tuotteet sen sisään. Pirkka-sarjasta löydät mm. Ecocert-sertifioituja vegaanisia pesu- ja puhdistusaineita.

Pyyhkeet ja lakanat ovat usein vähissä uudessa kodissa, joten tuparisankarin tyyliin sopivat kodintekstiilit ovat käytännöllinen valinta lahjaksi. K-Citymarketin Hemtex 24h -sarjasta löytyy edullisia lahjaideoita uuteen kotiin.

Herkullinen ruokalahja on kiva yllätys pienellä budjetilla elävälle opiskelijalle: kokoa oman K-ruokakauppasi valikoimista vaikkapa selviytymispaketti arkeen: pastaa, pestoa, öljyä, jauhoja, soijarouhetta, papuja ja muuta pitkään säilyvää tai yllätä juhlasankari erityisen hyvillä herkuilla esimerkiksi Pirkka Parhaat -sarjasta. K-Ruoasta löytyy myös vinkkejä opiskelijan ruokalaskujen hallintaan.

Opiskelija ei useinkaan viitsi tuhlata rahaa itsensä hemmotteluun, vaikka oma aika ja rauhoittuminen tekisikin hyvää opintokiireiden keskellä. Mitä jos kokoaisit tupaantuliaislahjaksi hemmottelupaketin K-Citymarketin kauneusosaston valikoimista?

Opiskelijalta itseltäänkin voi kysyä vinkkiä lahjatoiveista: ehkä jotain sellaista, mitä hän ei itse viitsi opiskelijan usein pienehköillä tuloilla hankkia? Jo muutaman ihmisen ryhmän keräämällä saa hankittua vaikka isommankin lahjan, kuten tarpeellisen kodinkoneen.