Lapsiperheen valinnat kotiin – materiaaliopas

Lapsiperheen valinnat kotiin – materiaaliopas

Päivitetty 7.11.2019

Kun kotiin tulee lapsi, ei se välttämättä tarkoita sitä, että kodin täytyy näyttää lastenhuoneelta. Lapsiperheen kodin sisustuksessa tärkeintä on, että materiaalit ovat kestäviä, pestäviä ja helppohoitoisia.

Koko kodin voi siis sisustaa niin kuin ennenkin, kunhan vain ottaa huomioon ne pienet ihanat riiviöt, jotka saattavat piirtää seiniin, sotkea sohvan tai tuoda kuraa kengissään olohuoneen matolle.

Lika kannattaa aina pestä pois tuoreeltaan, ettei se ehdi pinttyä kalusteen pintaan tai tekstiilin kuituihin. Lue lisää käteviä niksejä lapsiperheen kotiin!

Ajattomia kalusteita

Vaikka halpa kaluste voi tuntua ostohetkellä houkuttelevalta, koeta vastustaa kiusausta, säästä budjettiin hiukan lisää rahaa ja hanki laadukas kaluste. Laatukaluste maksaa hiukan enemmän, mutta kestää pitempään ja parhaimmassa tapauksessa sitä voi korjata ja siihen on saatavissa varaosia.

Hanki ajaton sohva, jonka päällinen on irrotettavissa ja pestävissä kotikoneessa. Valitse sohvan materiaaliksi kulutusta kestävä kangas, jonka Martindale-luku on vähintään 25 000 kierrosta. Martindale-luku kertoo kankaan hankauksenkestävyydestä. Mitä suurempi luku, sen kestävämpi kangas on.

Sohvan voi suojata pahimmilta arkiroiskeilta ompelemalla sohvaan pestävän irtopäällisen tai heittämällä tarpeeksi ison päiväpeitteen sohvan päälle.

Helposti puhdistettava matto

Hanki matalanukkainen matto, joka ei ime sisäänsä kaikkea pölyä ja likaa ja joka on helppo puhdistaa.

Villa hylkii likaa luonnostaan, mutta tekokuitumattoihin saadaan valmistusvaiheessa lisättyä likaa hylkivä, pölyämätön tai sähköisyyttä estävä pinnoite.

Tärkeintä on, että matto pysyy turvallisesti paikoillaan: ei liu’u alta eikä siihen kompastu. Varmista, että maton alla on liukuesteet tai hanki maton alle erillinen liukumista estävä kangas tai kumiverkko.

Pesua kestäviä tekstiilejä

Hanki helppohoitoisia tekstiilejä, jotka voi pestä kotikoneessa. Värilläkään ei ole väliä, sillä valkoinen väri käy myös lapsiperheeseen, jos tekstiili on pestävissä vähintään 60 asteessa. Valkoisia voi joutua pesemään useammin kuin kirjavia tekstiilejä, mutta toisaalta valkoinen kangas pysyy pesusta toiseen haalistumatta valkoisena, kun käytät valkaisevaa pesuainetta. Tekstiilit voi myös suojata likaa hylkivällä suoja-aineella.

Näppäriä säilytysratkaisuja

On kaunis ajatus, että lapset leikkivät lastenhuoneessa. Totuus vain näyttää useimmiten olevan toinen. Siksi olohuoneeseen kannattaa hankkia sisustukseen sopiva kori, johon lelut kerätään yhdessä iltaisin. Kaikkia leluja ei saa tuoda olohuoneen puolelle joka päivä, vaan lelujen tulee mahtua koriin.

K-Citymarketin Hemtex 24h -mallistosta löydät myös lapsiperheeseen sopivat tekstiilit ja sisustustuotteet.