Koti ja hyvä olo
Ulos, aurinkoon! Katso sisustusvinkit terassille

Ulos, aurinkoon! Katso sisustusvinkit terassille

Kesällä elämä siirtyy ulos – ja kalusteet sen mukana. Valitse pihalle, terassille tai parvekkeelle kevyet ja kasautuvat, juuri omaan tyyliisi sopivat puutarhakalusteet. Kesäkukat, terassimatto ja muut sisustuselementit täydentävät tyylin.

Sisusta terassi tarpeen mukaan

Kodin neliöt kasvavat kesällä, kun säät sallivat ulkona syömisen ja oleskelun. Pihan, parvekkeen ja terassin sisustamiseen kannattaa varata aikaa ja panostaa, ei niinkään isolla budjetilla vaan kivoilla, toimivilla ideoilla sekä oikeilla valinnoilla.

Mieti, mitä tilassa tehdään: ruokaillaan, oleskellaan mukavasti, vai juodaanko siellä kupponen kahvia? Mieti myös, kuinka monta ihmistä tilaa käyttää ja minkä kokoisia kalusteiden tulee olla. Älä ahda liian pieneen tilaan liian massiivisia kalusteita tai valitse liian pieniä kalusteita suurelle pihalle. Muista mitata kalusteet jo kaupassa: kookas pihakaluste ei vaikuta kaupassa niin suurelta kuin se todellisuudessa on. Pohjapiirros tai ainakin sisustettavan tilan mitat on hyvä pitää mukana pihakalusteita valitessa.

ulkokalusteet 680x260

Muista terassimatto, aurinkotuoli ja kesäkukat

Ulkotilan tyyli voi heijastaa koko kodin tyyliä. Aivan kuten sisätiloissakin, ulkotilan viihtyvyys ei synny pelkistä terassikalusteista, vaan yksityiskohdista. Kasvit ja tekstiilit ovat olennaisia ulkotiloja sisustettaessa. Terassimatto kannattaa valita sääolosuhteita kestäväksi, kivoja ulkotilan mattoja löytyy nykyään helposti. Käytä tekstiileitä, huopia ja tyynyjä, niillä viimeistellään tyyli. Muista, että aurinko haalistaa tekstiileiden värejä, eivätkä ne pidä kosteudesta ja sateesta. Kesäkukat ja muut kasvit luovat viihtyisyyttä pihalle. Valitse kasvuolosuhteisiin sopivat kasvit.

Teksti ja tyyli Elina Vikman.

Pääkuvan tuotteet K-Citymarketista: Silja-aurinkotuoli 24,95 €, Pirta Basic -pyyhe 100 x 150 cm 16,99 €, Vaaleanpunaiset Pirta Basic -lautaset 18 cm, syvä 3,59 €, vaaleanvihreät kulhot 2,49 €, Pirta-muovilasit 0,36 cl 2,99 €, Pirta-muovikulho, 7,99 €, Pirta-ruukku 5,99 €, Hemtex 24h Sally -kulho 14,90 € (suurimmat K-Citymarketit)

Kuvan tuotteet K-Citymarketista: Mrs- ja Star- mukit 7,99 €/kpl, Pirta ruukku 5,99 €, tarjotin 7,99 € ja mustavalkoinen muki 3,99 €, Hemtex 24h Arka -leikkuulauta 17,90 €, Pirkka-karhunvatukka 125 g, Pirkka Parhaat -vuohenjuusto 150 g ja Pirkka Parhaat siemennäkkileipä 210 g, K-ruokakaupat.