Koti ja hyvä olo
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Lasten temppurata takapihalla

Lasten temppurata takapihalla

Jos varaston antia katsoo uudemman kerran, saattaa yksinäisten lelujen sijaan nähdä tarvikkeet kokonaiseen temppurataan. Kutsu mukaan naapurin lapset ulkoiluvälineineen ja keksikää yhdessä, mihin kaikkeen ne taipuvat.

Pujottelurata

Tee pihalle pujottelurata, joka kierretään rullaluistimilla, skeittilaudalla tai scootilla eli potkulaudalla. Tolpiksi käyvät vaikkapa Mölkky-pelin keilat. Jos pihasta löytyy "dirttiscootti" eli maastopotkulauta, voi peliin tuoda lisähaastetta tekemällä temppuradan nurmelle tai epätasaiseen maastoon.

Vesipyssypiirrustus

Vesipyssy soveltuu moneen muuhunkin kuin vesisotaan tai vilvoitteluun – esimerkiksi taiteiluun.

Piirtäkää asfaltille tai kivetykselle suurikokoisia kuvioita ampumalla vettä vesipyssystä. Voitte esimerkiksi sopia, että kukin osallistuja piirtää samanlaisen kuvion – tällöin voidaan mitata piirtämiseen kulunutta aikaa tai äänestää yhdessä, mikä kuvioista onnistui parhaiten.

Varaa piirustuspaikan viereen vedenottopiste, josta vesipyssyn voi täyttää.

Tarkkuusheitto

Mölkky-keilat, petanque-pallot tai krokettisetti sopivat täydellisesti tarkkuusheittokisaan. Merkitse nurmelle maalialue esimerkiksi hula-vanteella, twist-narulla tai pihaliiduilla.

Kukin osallistuja vuorollaan yrittää heittää tai lyödä sovitun etäisyyden päästä mahdollisimman monta esinettä maalialueelle. Mölkkykeiloja voi heittää, petanque-palloja vierittää ja krokettipalloja lyödä mailalla.

Pallonpoimija

Laske suurikokoiseen pesuvatiin tai puhallettavaan uima-altaaseen vettä ja laita mukaan erikokoisia palloja tai esimerkiksi omenoita. Tehtävänä on poimia altaasta mahdollisimman monta esinettä minuutissa – käsiä ei saa käyttää.

Satoi tai paistoi...

Säänmukainen pukeutuminen on tärkeää ulkoleikeissä. Syyskauden alkaessa sää on usein epävakaista, mutta mikäli pikkutemppuilija on pukeutunut säänkestävästi, ei sade haittaa. Sitäpaitsi pallonpoimimisessa kastuu kuitenkin!