Led-kynttilällä parannat huoneilmaa ja paloturvallisuutta

Led-kynttilällä parannat huoneilmaa ja paloturvallisuutta

Julkaistu 10.9.2018

Kynttilöiden polttamisella saattaa olla erittäin huonoja vaikutuksia asunnon huoneilmaan. Led-kynttilällä vältät pienhiukkasille altistumisen, mutta pääset edelleen nauttimaan jouluisesta tunnelmasta.

Led-kynttilä on turvallinen ja terveellinen vaihtoehto normaaliin kynttilään verrattuna. Led-kynttilällä vähennät huoneen pienhiukkasmääriä ja se on myös paloturvallinen. Led-kynttilä onkin erityisen hyvä vaihtoehto lapsiperheissä ja vanhemmilla ihmisillä. Kaiken lisäksi led-kynttilä on energiatehokas ratkaisu, sillä ledit vievät vain vähän energiaa.

K-Citymarketeista löytyy useita paristoilla toimivia led-kynttilöitä. Myös perinteisiä lämpökynttilöitä löytyy nykyään led-kynttilöinä, joten led-kynttilää voi käyttää vaikkapa tuikkukupeissa.

Lisäksi löytyy perinteisiä tavallisen kynttilän mallisia led-vahakynttilöitä. Joissakin malleissa on myös ajastin ja elävältä liekiltä näyttävä valonlähde. Käyttöikä led-kynttilän paristoilla on noin 50 tuntia, jonka jälkeen paristot voidaan vaihtaa. K-citymarketista löytyy myös haudalle vietäviä led-hautakynttilöitä, jotka eivät sammu vähäisestä vesi- tai lumisateesta.

Led-kynttilällä vähennät myös joulun ajan jätemäärää, sillä led-kynttilä ei ole kertakäyttöinen ja sillä pystyy loihtimaan jouluiloa vuodesta toiseen.

Katso YLEn juttu ”Kynttilöiden polttaminen vastaa passiivista tupakointia” täältä