Löydä uusi lempituoksu - onnistu hajuvesiostoksilla

Löydä uusi lempituoksu - onnistu hajuvesiostoksilla

Julkaistu 13.8.2018

Oikein valittu tuoksu piristää mieltä ja korostaa persoonaa. Löydä suosikkisi sesongin uutuustuoksuista.

6 vinkkiä hajuvesiostoksille

  1. Hajuvettä valitessasi luota nenääsi ja tunteisiisi. Jokaisen hajuaisti on uniikki - siksi tuoksu, jota ystäväsi rakastaa, voi tuntua sinusta liian voimakkaalta tai tunkkaiselta. Myös ihomme on ainutlaatuinen. Sama hajuvesi tuoksuu erilaiselta eri ihmisillä.
  2. Raikkaan hedelmäiset tai kukkaiset tuoksut miellyttävät monia. Kokeile esimerkiksi Christina Aguilera Signaturea, jonka ensituoksussa on eksoottista hedelmäsorbettia ja sydämessä jasmiinia, pionia ja luumua. Sensuellia kukkaisuutta on myös Naomi Campbell Pret-a-Porter Silk Collectionissa.
  3. Tuoksut luokitellaan vahvuuden mukaan. Miedoimpia ovat vartalosuihkeet eli body sprayt. Päivittäiseen käyttöön sopii parhaiten eau de toilette ja juhliin eau de parfum. Täyteläiseksi talvituoksuksi sopii esimerkiksi James Bond 007 for Women III.
  4. Lempituoksun löytyminen voi viedä aikaa. Suihkauta hajuvettä iholle ja anna tuoksun kehittyä. Mielituoksu voi myös vaihdella vuodenajan, elämäntilanteen ja eletyn elämän myötä. Kokeile rohkeasti uusia vaihtoehtoja!
  5. Onnistut tuoksuostoksilla, kun selvität, mistä tuoksuista lempihajuvetesi koostuu. Onko siinä sitrusta, vaniljaa tai myskiä? Tykkäätkö mausteisista vai keveän kukkaisista tuoksuista? Etsi samankaltaisuuksia uutuuksien joukosta.
  6. Miehen tuoksu ja partavesi kannattaa valita samasta sarjasta tai samantyyppisistä tuoksuista. Silloin kokonaisuus pysyy hallittuna. Kokeile voimakkaita ja rakkaita uutuuksia James Bond 007 Signaturea ja Bruno Bananin Man´s Best -tuoksua.

Muista! Tuoksu tarvitsee ihokosketuksen. Suihkauta sitä ranteisiin, dekolteelle, kyynärtaipeisiin tai nilkkoihin. Muista kuitenkin maltti: oma nenä turtuu hajuun nopeasti.

Säilytä tuoksua oikein

Säilytä hajuvesi pimeässä, esimerkiksi peilikaapissa tai omassa rasiassaan. Laatu pysyy hyvänä noin kaksi vuotta pakkauksen avaamisesta, hyvin säilytettynä pidempäänkin.

Älä säilytä hajuvettä auringonvalossa tai saunatiloissa, sillä lämpö pilaa sen nopeasti. Värin vaihtuminen ja tuoksun muuttuminen kertovat, että hajuvesi kannattaa vaihtaa uuteen.